Reteaua Corect
Adrian Severin

In SUA lupta pentru Romania se ascute

Votul final in Comisia de politica externa a Senatului SUA pentru confirmarea lui Adrian Zuckerman ca ambasador in Romania a fost amanat, printr-o intelegere bipartizana, pana cand Casa Alba va raspunde cererii Democratilor de a se clarifica acuzatiile de hartuire sexuala aduse candidatului. Este vorba de presupuse acte de hartuire care ar fi avut loc cu decenii in urma.

Aceasta decizie prelungeste practic mandatul lui Hans Klemm probabil pana la inchiderea anchetei privind disparitiile adolescentelor de la Caracal si consumarea viitoarelor alegeri prezidentiale din Romania.

 

Pentru a obtine amanarea senatorii Democrati au acceptat sa deblocheze votul referitor la alte nominalizari, printre care si cea de ambasador al SUA la ONU.

 

Se poate deduce astfel cat valoreaza Romania pentru opozantii Presedintelui Trump. Sa speram ca ea va valora la fel de mult si pentru acesta. Mingea este acum in curtea Casei Albe. De felul in care va fi jucata depinde “normalizarea” comunicarii diplomatice intre Romania si SUA, cu consecintele ei asupra arhitecturii de securitate in Europa centrala si de est.

 

Cata energie va fi dispus sau in masura sa cheltuiasca Presedintele Trump, in razboiul cu gherila globalismului clintonisto-sorosist, ramane de vazut. Fapt este ca deocamdata aceasta gherila este suficient de puternica pentru a bloca inlocuirea ambasadorului Klemm si rechemarea ambasadorului Maior, ceea ce face imposibila desfasurarea unei relatii politice normale intre Romania si SUA.

 

Donald Trump il poate convoca cand doreste la Washington pe Presedintele Romanei, dar nu il poate trimite acasa pe ambasadorul roman la Washington; si nici macar nu-si poate inlocui propriul ambasador de la Bucuresti. Asta spune mult despre fronturile de lupta si raportul de forte din America si din lume.

 

Ce mai trebuie inteles este ca oricat ar valora Romania in jocul strategic american si global, pretul ei nu se plateste romanilor, ci se negociaza si se plateste intre trumpisti si anti-trumpisti, ori intre acestia si alti jucatori regionali si globali.

 

Trumpistii vor sa pastreze Romania pentru a o folosi impotriva Germaniei si Rusiei. Oligarhiile antitrumpiste americane (politice sau corporatiste) care formeaza acolo “statul subteran”, vor sa o cedeze Germaniei si Rusiei, pentru a obtine de la acestea concesii in alte parti ale lumii. In plus, alde Klemm trebuie sa acopere si afacerile private ale alde Gitenstein & Co., incepute in trecut si continuate in prezent, pe seama averii romanilor ale caror elite politice au fost exterminate tocmai pentru a nu opune rezistenta. E aici o miza, nu-i asa?

 

O miza la nivelul de magnitudine al cinismului care face ca avansurile sexuale adresate la New York unei secretare americane sa indigneze ipocrit Congresul SUA, in timp ce traficul de minore romane pentru nevoi sexuale desfasurat la poarta unei baze militare americane de langa Caracal sa nu ii trezeasca nici o emotie.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.