Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

STS, servicul alegerilor: 17 generali făcuți de Iohannis în 3 ani

Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 30 noiembrie 2020 la 11:47, in Politics. 862 vizualizari Intra in discutie Tagurialegeri, Generali, iohannis, STS shortlinkhttp://crct.ro/nx1h

Coincidență îngrijorătoare: președintele României pare să aibă o deschidere extrem de largă pentru fabricarea de generali în interiorul unicului serviciu secret din Europa implicat în organizarea alegerilor, am numit Serviciul de Telecomunicații Speciale. Iohannis a creat în doar trei ani nu mai puțin de 17 generali din STS, la care se adaugă avansarea unora care aveau deja acest grad.

Anul acesta, nu mai puțin de șapte colonei STS au primit, pe 27 noiembrie, gradul de general de la președinte:
Chiuţă Marius-Sorin, Ciculescu Alin, Dascălu Mihai, David Gabriel Podoprigora, Vlad-Alexandru, Stânga Sorin-Radu, Temneanu Loredan, la care se adaugă avansarea generalului-maior Bălan Ionel-Sorin, actualul director al STS, la gradul de general-locotenent.

Pe 28 noiembrie anul trecut, același Ionel Bălan era avansat de Iohannis de la general de brigadă la general-maior. (Iar în decembrie 2017, tot Bălan era avansat de la colonel la general de președintele Iohannis. Trei stele de general în patru ani. Patton ar fi murit de invidie, probabil.)

Plus alți cinci colonei făcuți generali, tot anul trecut: Jurcuț Laura-Mihaela, Dobrinoiu Maxim, Rus Ioan, Popescu-Părpăuți Cosmin-Nicolae, Bancoș Marin. Spre comparație, SIE a avut o singură avansare.

Pe 30 noiembrie 2018, alți cinci colonei făcuți generali, unul dintre ei în rezervă: Bărănescu Mihail, Grigore Daniel-Cosmin, Manda Gheorghe-Remi, Rădoi Marian-Cosmin, Busuioc Valentin din Serviciul de Telecomunicații Speciale. Spre comparație, de la SPP a făcut generali din numai doi colonei.
Interesant, în decembrie 2017, în afară de actualul director al STS, Iohannis a făcut doar un general, din colonelul Mihai Mădălin Virgil, plus avansarea generalui maior Vasilca Ionel la rangul de general locotenent.

2017-2018-2019-2020: 2-5-5-7.

Cifrele par să sporească năvalnic pe măsură ce trece timpul. Iar președintele pare tot mai interesat să își sporească ”simpatia” în interiorul serviciului de care depind rezultatele alegerilor și care pare să ia o felie mult mai groasă în domeniul avansărilor decît restul serviciilor, ținînd cont că STS nu are dimensiunile unor surate mai mari. (Ceea ce nu l-a împiedicat, bunăoară, să aibă în 2018 un buget în creștere cu 70% față de anul precedent).

De aici marea întrebare: ploaia de stele revărsată peste cei de la STS de către Klaus Iohannis e justificată de eroismul deosebit manifestat de aceștia în apărarea patriei, ori are vreo legătură cu organizarea alegerilor de orice fel din România? Alegeri în care serviciul, caz unic european, cum spuneam, are un rol variind, în opiniile multor observatori ai politicii, de la ”important” la ”crucial”.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.