Reteaua Corect
Val Valcu

Strategia coaliției PNL-PSD în criza facturilor: Varianta virală BA.2

Varianta virală BA.2, care se manifestă în plină criză a facturilor la energie, pare a fi singura strategie a coaliției de guvernare PNL-PSD în fața nemulțumirii electoratului.

E foarte simplu de explicat. Costurile gazului și curentului au explodat, inflația îți ia banii din buzunar, facturile greșite îți ridică tensiunea. Chiar dacă s-ar finaliza reactoarele 3 și 4 (nu că ar exista ”riscul”), chiar dacă ar porni forajele în Marea Neagră sau ar demara construcția la Iernut, tot nu am avea, pe termen scurt, rezultate. Așa că aplică varianta BA.2. Cum se spune în romgleză BA two, BA two.

Ba tu ești de vină, PNL-ule, cu ministrul tău la Energie, ba tu, PSD-ule, cu șeful tău la ANRE. Schimburile de replici între PSD și PNL nu pot fi ratate de presă, circulă pe rețelele sociale, varianta BA.2 a devenit, cum s-ar spune, virală.

Logica politică, funcțională începând din comuna primitivă până în cele mai moderne democrații din lumea de azi, impune în astfel de crize și câte un sacrificiu ritual. Un gest de respect pentru public: trebuie să arăți că îți pasă, că sancționezi eșecul, că dai semnalul unui nou început. Să se spargă ghinionul, măcar, dacă tot consideri că soarta sau divinitatea e de vină, nu administrația ta.

Ca urmare se ridică întrebarea: de ce nu recurge Coaliția la un astfel de gest, ce îi oprește pe liderii partidelor la guvernare să ofere mulțimii un cap pe o tavă de argint?

 

Experiența, în primul rând, jocurile de putere din interiorul partidelor vin abia pe locul al doilea. Consultanții care scriu punctajele vorbitorilor de partid au exersat decenii aria grelei moșteniri. Ca un cal de circ care începe să alerge în cerc când aude muzica, așa și comunicatorii, care au avut mereu pe cine să dea vina: pe cei dinainte, care n-au făcut și n-au dres, ori au făcut mai mult rău etc. Când se roteau la guvernare, era o soluție, acum întâmplarea face să guverneze împreună și să împartă răspunderea pentru situația de criză din energie. Nu pot decât să dea vina unii pe alții. Varianta BA.2 crește riscul de erodare  pentru ambele partide, fără niciun beneficiu. Și, evident, alimentează creșterea AUR.

O fi varianta BA.2 a tulpinii Omicron mai puțin agresivă decât BA.1, dar varianta BA.2 în coaliție va duce cu siguranță ambele partide la ATI.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.