Reteaua Corect

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (XXXI)

Scris de newsreporter in 16 noiembrie 2011 la 21:55, in Politics. 174 vizualizari 1 comentariu TaguriHitler, Radu Golban, statele unite ale europei, Traian Basescu shortlinkhttp://crct.ro/ngBW

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

Sursa imagine: facebook.com

Similitudinile cu noul concept lansat de Germania, la capatul primei recesiuni, sunt izbitoare. In acest context, reputatul analist pune in discutie cateva teze, lansate in aceasta dezbatere legata de Statele Unite ale Europei de catre Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu. Am publicat, intr-un scurt serial, in episoadele anterioare, demersul extrem de interesant al domnului Radu Golban. In  continuare, publicam, tot intr-un serial, cele mai importante documente ale Reich-ului nazist, legate de aceasta tema a Statelor Unite ale Europei.

Performanta europeana si completarea ei

Ca Europa reprezinta de fapt un spatiu economic european ce a ajuns sa satisfaca toate pretentiile, este vizibil daca se are in vedere performanta naturala a continentului nostru. Nu vreau sa intru in detalii aici, ci doar sa expun esenta.

Daca nu se au deloc in vedere mai intai fostele teritorii sovietice, continentul nostru furnizeaza tocmai cele mai importante materii prime industriale in cantitate suficienta, respectiv carbune, fier, aluminiu. De asemenea, baza alimentara este pe deplin suficienta, daca se pleaca de la posibilitatile de cultivare. Se poate ca unora sa le sune aproape improbabil ca in anul 1939 sa creasca pe teritoriul european in jur de 464 milioane de chintale de grau si 248 milioane chintale secara, fara a avea in vedere productia Uniunii Sovietice. Dar stim desigur ca doar acolo in perioade normale se pot exporta 10 milioane de tone.

Daca acolo metodele de productie agrara se vor aduce la un nivel inalt al tehnicii, se vor putea obtine rezultate mai bune. Acolo unde pamantul european a fost tratat de la natura in mod mai vitreg, oamenii au fost deosebit de inventivi si au gasit noi moduri de a iesi din aceasta situatie. Amintesc aici celofibra, productia de cauciuc sintetic, productia de benzina din carbune, domenii in care tocmai Germania a fost un lider. Si ceea ce lipseste inca, se asigura prin acest razboi in Estul European. Deja astazi o mare si realmente valoroasa parte a Rusiei Sovietice este in mainile noastre si suntem gata sa exploram cu toata energia acest spatiu extrem de bogat in materii prime. Configuratia politica a spatiului estic va fi o sarcina ulterioara. Popoarele din aceasta regiune uriasa trebuie sa fie incluse in primul rand in ritmul economic european. Ele trebuie de asemenea sa profite de binefacerile civilizatiei europene.

Marile sarcini care trebuie sa isi gaseasca aici solutia sunt intr-adevar sarcini europene. Europa se uita chiar azi catre est. Imensa dotare sovietica ne da o imagine despre ce pot sa ne ofere sursele de materii prime ale acestui spatiu. Daca terenurile deosebit de bogate de pamant negru vor fi facute utilizabile pentru alimentatia europeana cu mijloace ale agriculturii moderne, atunci Europa va fi in orice caz rezistenta la crize si blocade.

Pe langa aceasta, coloniile din zonele tropicale ale Africii ne ofera toate acele produse de lux ce nu sunt neaparat necesare pentru existenta, dar fac viata placuta si de care nu trebuie privat un popor cu standard de viata ridicat.

Si in cele din urma va exista, pentru a nu lasa nici un dubiu, si un comert mondial. Acest comert mondial va arata desigur altfel decat acele tranzactii economice care au ajuns intr-o dezordine completa si care au servit doar la a-si mentine cateva puteri pozitia lor de putere la nivel international.

Problemele vietii economice esteuropene nu sunt desigur rezolvate in mod decisiv prin faptul ca ne securizam aceste spatii si surse de materii prime. Astfel avem intr-adevar o capacitate economica potrivita in ilustratiile de album, dar nu am atins-o inca in practica.

Toate materiile prime, toate fortele si energiile economiei trebuie mobilizate in Europa. Aceasta este sarcina noii ordini economice care se formeaza acum. Aceasta nu poate desigur sa isi gaseasca de azi pe maine cea mai buna forma. Dar in cursul anilor va fi posibil sa se adapteze productia la cerere in mod extins in intregul spatiu european pentru a pune in aplicare cat mai bine cu putinta posibilitatile de completare. Aceasta ne aduce in fata sarcinii de a deschide drumul catre zone de productie neglijate pana acum. Ma gandesc aici de ex. la aceea ca in Franta am obtinut surplusuri considerabile printr-o prelucrare intensiva a pamantului si vom obtine in continuare.

Acele parti ale Europei care sunt inca in urma pana acum trebuie sa intre intr-un ciclu economic intensiv. Industrializarea acestor zone, care a fost initiata in conditii de protectionism, se va continua fara dubiu, dar cu diferenta ca fiecare stat isi construieste industria care corespunde cel mai bine conditiilor ei naturale de productie ca si necesitatilor pietei europene. In aceasta directie s-au purtat cu succes negocieri de initiere intre grupurile economice ale diverselor state europene. Intr-o zi va trebui sa se abordeze si sa se atace si problema rationalizarii economiei europene; si aici, cred eu, se vor tinti cresteri ale productiei, de care noi acum nu avem idee, daca lucrurile sunt mai intai consolidate.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.