Reteaua Corect

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (XXX)

Scris de newsreporter in 15 noiembrie 2011 la 20:03, in Politics. 177 vizualizari Intra in discutie Tagurieuropa, Hitler, Radu Golban, statele unite ale europei, surse shortlinkhttp://crct.ro/ngBE

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

Similitudinile cu noul concept lansat de Germania, la capatul primei recesiuni, sunt izbitoare. In acest context, reputatul analist pune in discutie cateva teze, lansate in aceasta dezbatere legata de Statele Unite ale Europei de catre Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu. Am publicat, intr-un scurt serial, in episoadele anterioare, demersul extrem de interesant al domnului Radu Golban. In  continuare, publicam, tot intr-un serial, cele mai importante documente ale Reich-ului nazist, legate de aceasta tema a Statelor Unite ale Europei.

 

Conlucrarea europeana continentala

 

Regimurile autoritare din Germania si Italia au dat primele popoarelor lor sarcina de a implica toate fortele in conlucrare benevola sub ghidajul statului pentru binele comun. Acestea au protejat de asemenea primele economiile lor de jaful practicat de puterile financiare. Lupta pentru libertatea alimentara si a materialelor brute este din contra deja de data mai veche. Primul razboi mondial a invatat deja popoarele Europei ca nu este oportun sa isi incredinteze destinul fara rezerve unei diviziuni a muncii internationale exagerate. Statele industriale au arat atunci ultimul metru patrat de teren necultivat; tarile orientate predominant catre agricultura s-au grabit sa ajunga la o autoaprovizionare cu produse industriale prin industrializare fortata. In ambele cazuri, rezultatul a ramas nesatisfacator. In special industriile statelor mici din Europa au dus o viata mizera, lipsita de profit si scumpa in perioada de dupa razboi in spatele unor mari ziduri de protectie vamala.  Au inghitit subventii, au ascutit fara a fi nevoie concurenta internationala, au scumpit viata pentru popoarele lor si in cele din urma au nimerit in vartejul crizei internationale, si toate acestea deoarece bazele naturale aproape nicaieri nu erau suficiente.

Popoarele europene ar fi putut sa recunoasca inca de mult ca traiesc intr-o comunitate de destine care permite in mod logic o singura concluzie, si anume conlucrarea continental europeana. Pentru aceasta nu venise inca timpul din punct de vedere politic. Statele castigatoare din Primul Razboi Mondial au pus in mod premeditat prin acordurile din suburbiile Parisului atat de mult explozibil incat nu s-a putut gandi o armonizare a intereselor si la o planificare constructiva la un nivel mai inalt. Se putea face doar munca de pionierat precum promovarea consecventa a legaturilor comerciale ale Germaniei cu Sudestul.

Abia revolutiile fascista si apoi nationalsocialista au creat baza pentru o noua ordine politica si sociala in Europa. Iar Benito Mussolini si Adolf Hitler au dat Europei sansa de a deveni realmente europeana.

 

Acum a venit in sfarsit timpul in care popoarele Europei pot sa paseasca decis in stradania lor naturala catre o siguranta economica spre conlucrare. Dupa cel de al doilea razboi mondial nu vor mai exista in spatiul european tensiuni si motive de conflict care sa justifice o izolare incordata si de aceea inutila. Atunci nu va avea valabilitate nici un sistem economic care sa poarte precum cel angloamerican in sine germenul pentru disputele dramatice intre popoare care s-au produs in istoria omenirii. Nici o natiune din Europa nu poate ajunge pentru sine acel nivel maxim de libertate economica care sa corespunda si cerintelor sociale. Trebuie sa se sprijine in permanenta pe puterea productiva a vecinilor sai mai apropiati si mai indepartati.

Incercuirea impusa azi de inamici Europei arata cat de mult sunt statele individuale legate unul de celalalt la bine si la rau. Un destin comun le tine impreuna intr-un mare spatiu economic. Acest spatiu poate, insa, sa ii hraneasca, sa ii imbrace si sa ii aprovizioneze in mod suficient cu toate bunurile necesare, in special daca este intregit cu regiunile din est. Aceste regiuni s-au aflat pana acum in afara puterilor creative istorice ale continentului nostru.

Spatiul economic european al viitorului este impermeabil la blocada. De aceea nu va mai indrazni nimeni sa il atace usor. Am spus deja cu putin timp in urma: atunci razboaiele economice nu vor mai avea nici un sens.

Ideea unui spatiu mare a experimentat desigur o anumita discriminare, desi abia a fost pus in discutie cu seriozitate. Si politicienii ce tin de sistemul anglo-plutocrat au adoptat atunci imediat aceasta idee. Au configurat pe hartie mari spatii economice, care nu existau si care in principiu nu trebuiau sa existe deloc. La baza unor astfel de constructii stateau exclusiv intentii de impunere a puterii politice. Totusi ideea unui spatiu mare s-a dovedit viabila. Nu vad nici o piedica serioasa care sa stea realmente in calea realizarii lui pentru ca formarea de mari spatii economice urmeaza o lege naturala a dezvoltarii. Nu am aici intentia sa aduc o noua contributie la stiinta economiei nationale a nivelurilor economice. As dori sa atrag atentia asupra unei evolutii economico-istorice care indica in mica masura o asemanare evidenta cu tendintele de dezvoltare de azi.

[...]

Totusi unitatea economica europeana va veni pentru ca este timpul pentru aceasta. 

VA URMA

1.

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (XXIX)

Publicat in 14 noiembrie 2011 la 20:40

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

2.

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (XXVIII)

Publicat in 12 noiembrie 2011 la 14:16

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.