Reteaua Corect

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (XXVIII)

Scris de newsreporter in 12 noiembrie 2011 la 14:16, in Politics. 185 vizualizari Intra in discutie TaguriHitler, Radu Golban, statele unite ale europei shortlinkhttp://crct.ro/ngBh

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

Sursa imagine: pes.ro

Similitudinile cu noul concept lansat de Germania, la capatul primei recesiuni, sunt izbitoare. In acest context, reputatul analist pune in discutie cateva teze, lansate in aceasta dezbatere legata de Statele Unite ale Europei de catre Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu. Am publicat, intr-un scurt serial, in episoadele anterioare, demersul extrem de interesant al domnului Radu Golban. In  continuare, publicam, tot intr-un serial, cele mai importante documente ale Reich-ului nazist, legate de aceasta tema a Statelor Unite ale Europei.

In spatiul urias transatlantic s-au cautat intotdeauna noi zone de exploatare. Rezervorul inepuizabil de oameni al Europei a contribuit la acestea nu doar cu fortele de munca, ci in acelasi timp si cu consumatorii tuturor produselor muncii umane. O tehnica ce s-a imbunatatit constant a oferit intotdeauna posibilitati noi, nebanuite pana acum.

In mod evident, insa, popoarele individuale ca si straturile sociale individuale, in ciuda unor sanse vizibil egale, nu au obtinut aceleasi avantaje din acest sistem. Filosofia morala engleza a unor Hobbes si Hume, care a fost impusa de David Riccardo chiar cu un filon potrivit de spirit evreiesc, s-a dovedit a fi in primul rand ca un mijloc extraordinar de sigur si evident de motivare si asigurare a dominatiei britanice asupra lumii. Cand a inceput epoca de inflorire a sistemului, industria englezeasca facuse cel mai mare progres. Au intrat in cursa cu cel mai mare avans al costurilor. Intrucat in plus acestia dispuneau de cea mai mare flota comerciala si de razboi, se puteau implica in asemenea masura in schimbul de marfuri la nivel mondial, incat puterea lor economica si politica sa creasca in aceeasi masura. Orice sporire a circulatiei marfurilor aducea un nou castig. Intreaga lume muncea in solda englezilor, si englezii erau bancherii, fabricantii, comerciantii, transportatorii si, ultimii, dar nu cei din urma, politistii lumii.

Avem acum in vedere, insa, doar statele Europei continentale! Acestea nu pot sa obtina in totalitate din forma de economie atat de laudata numai avantajele aproximative. Deja statele mari au avut de suferit din cauza avansului concurential considerabil si solid al Angliei. Cele mai mici s-au aflat in acest joc numai pentru a mari bogatia Angliei si au trebuit sa fie fericite daca inca vreo cateva firimituri cad de la masa englezeasca pentru ele. Statele sudesteuropene erau realmente periferice, insa, inainte de Primul Razboi Mondial, desi in ceea ce priveste conditiile naturale de productie cu siguranta nu stateau mai rau decat multe din statele exportatoare de peste ocean. Dar nu puteau sa se afirme. Tehnica lor agricola, caile lor de transport nu au fost favorizate de dezvoltarea generala a economiei mondiale in masura posibililului. A aparut o stare de inapoiere tehnica fata de regiunile productive concurente, ceea ce s-a rasfrant asupra standardului de viata. Au lipsit cumparatorii care sa fie intotdeauna gata sa preia cantitati mai mari la preturi stabile si astfel sa inlesneasca achizitia de masini si dispozitive de ameliorare a solului. De asemenea dupa razboiul mondial, puterile mondiale capitaliste au lasat aceste state in mod constient in starea lor de inapoiere economica pentru a le mentine intr-o dependenta politica. Abia politica noastra comerciala constienta de scopuri si intelegatoare a creat in ultimii ani o modificare principiala. Politica economica a acestor state a evoluat in ultimii ani intr-un mod deosebit de avantajos pentru ele. Aceste state sunt, ca sa spunem asa, primul camp de testare pentru punerea practica in aplicare a principiilor si metodelor noastre politicoeconomice. Iar aplicarea acestor metode a fost deosebit de avantajoasa pentru ambele parti – aceasta se poate afirma astazi cat se poate de justificat – si a devenit importanta in principiu pentru asigurarea bazelor existentei acestor tari.

Dar contul debitor al epocii britanice si capitaliste este in mod esential mai mare. In cazul tuturor popoarelor, fie ele favoriti sau copii vitregi ai ordinii economice liberale, au iesit la iveala efectele sistemului Laissez-faire si in special ale principiului comertului liber prin daune intercomerciale grave. Simptomele bolii au fost peste tot aceleasi. Agricultura statelor industriale nu s-a putut impune suficient contra intereselor industriei, comertului, bancilor si bursei. Libertatea nutritionala s-a pierdut, formarea de latifundii in mediul rural a crescut, starea taranilor s-a inrautatit, populatia a s-a napustit de la tara in oras si in strainatate. Un strat subtire de bancheri, industriasi si speculanti a putut acumula o bogatie uriasa si prin aceasta a creat o putere suprastatala periculoasa, pentru ca pentru bani se putea cumpara orice, in special opinia publica.

VA URMA

1.

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (XXVII)

Publicat in 10 noiembrie 2011 la 19:27

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

2.

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (XXVI)

Publicat in 06 noiembrie 2011 la 15:50

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.