Reteaua Corect

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (XXVI)

Scris de newsreporter in 06 noiembrie 2011 la 15:50, in Politics. 71 vizualizari Intra in discutie TaguriHitler, inventie, Radu Golban, statele unite ale europei shortlinkhttp://crct.ro/ngzM

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

Sursa imagine: resourcesgraphics.com

Similitudinile cu noul concept lansat de Germania, la capatul primei recesiuni, sunt izbitoare. In acest context, reputatul analist pune in discutie cateva teze, lansate in aceasta dezbatere legata de Statele Unite ale Europei de catre Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu. Am publicat, intr-un scurt serial, in episoadele anterioare, demersul extrem de interesant al domnului Radu Golban. In  continuare, publicam, tot intr-un serial, cele mai importante documente ale Reich-ului nazist, legate de aceasta tema a Statelor Unite ale Europei.

 

25 iulie 1940, Walther Funk: noua ordine economica in Europa                                  

 

Razboiul este finantat prin munca deoarece nu dam nici un ban care nu este muncit. Schimburile de forta de munca pe care Reichul il pune in aplicare si pe care banca centrala il deconteaza sunt baza banilor. Dar aceste schimburi de forta de munca sunt de o valoare stabila deoarece preturile si salariile sunt stabile, indiferent desigur de cazurile in care preturile mai mari sau salariile mai mari trebuie recunoscute ca fiind indreptatite si necesare din anumite evenimente. Acolo unde sunt disponibile servicii de nivel mai inalt, se platesc si salarii mai mari. De aceea este lipsita de obiect si intrebarea cat de departe vrem sa consolidam creditele pe termen lung. In momentul de fata, in Germania indatorarea este de asa natura ca nu poate sa dea nastere la indoieli, in special pentru ca s-a reusit ca dobanzile pentru creditele Reichului sa fie diminuate in razboi si bugetul national este in ordine.

Si acum la sfarsit ultima intrebare: cum va fi transformata economia de razboi in economie de pace? Aceasta conversie este determinata de o criza economica? Raspunsul este clar si simplu.

Pentru ca am condus economia inainte de razboi si in razboi pe scara larga in functie de necesitatile statului si pentru ca si dupa razboi vor fi de rezolvat sarcini complicate pentru publicul general, conversia la economia de pace nu va determina dificultati mari pentru ca nu va aparea dintr-o data si intermitent un necesar mare de bani si credit, in special stocurile care trebuie reinnoite pot fi puse la dispozitie numai treptat. In afara de aceasta vom directiona circuitul de bani si credite si dupa razboi in acele productii care sunt mai necesare si mai importante pentru noi. O ierarhie a sarcinilor si comenzilor se va mentine si dupa razboi.

In rezumat trebuie sa se spuna urmatoarele:

Prin incheierea acordului economic pe termen lung cu statele europene trebuie sa se ajunga la aceea ca economiile nationale europene trebuie sa se adapteze in planificarile de productie pe termen lung la piata germana, adica la o piata de desfacere sigura pe perioada de ani intregi. Astfel va fi posibil sa se sporeasca productia si sa se adopte noi productii. Pe de alta parte vor exista atunci si pentru produsele germane posibilitati mai bune de desfacere pe pietele europene.

Prin crearea de conditii de curs stabile trebuie sa se asigure un sistem de plata care sa functioneze fara dificultati pentru desfasurarea comertului de marfuri intre statele individuale. Aici se poate face in momentul de fata legatura cu acordurile existente de compensare, care trebuie configurate de asa natura incat – pe baza cursurilor stabile – sa poata sa administreze un volum de marfuri marit.

Prin schimbul de experienta in domeniul agriculturii si industriei trebuie sa se atinga o productie mare de alimente si materiale brute si sa se determine o diviziune rationala economica a muncii in Europa. Prin utilizarea intentionata a fortelor economice existente in Europa trebuie sa se sporeasca standardul de viata al popoarelor europene si siguranta lor vizavi de oarece blocade posibile din afara Europei.

Trebuie sa fie provocata o intarire a sentimentului comunitar economic printre popoarele europene prin conlucrare in toate domeniile politicii economice (moneda, credit, productie, comert etc.). Solidaritatea economica a statelor europene trebuie sa inlesneasca o reprezentare mai buna a intereselor economice europene fata de alte grupuri economice in economia mondiala. Aceasta Europa unita nu va lasa sa i se impuna de catre nici o entitate din afara Europei conditii de tip politic si economic. Aceasta va face comert pe baza egalei indreptatiri in orice moment cu alti parteneri, putandu-se insa pune in balanta intreaga greutate economica a continentului.

Economia de pace ce va fi trebuie sa garanteze spatiului Germaniei Mari un maximum de siguranta economica si poporului german un maxim de consum de bunuri pentru sporirea bunastarii poporului. Catre acest scop trebuie sa se orienteze economia europeana. Dezvoltarea se va produce in etape si va fi si diferita pentru tarile individuale; aceasta este astazi grevata inca de numerosi factori de nesiguranta pentru ca – sa nu uitam aceasta – ne gasim inca in razboi!

1.

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (XXV)

Publicat in 05 noiembrie 2011 la 13:35

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

2.

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (XXIV)

Publicat in 04 noiembrie 2011 la 13:45

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.