Reteaua Corect

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (XXIII)

Scris de newsreporter in 03 noiembrie 2011 la 13:27, in Politics. 81 vizualizari 1 comentariu Tagurieuropa, Hitler, Radu Golban, statele unite ale europei shortlinkhttp://crct.ro/ngzi

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

Walter Funk Walter Funk
Sursa imagine: holocaustresearchproject.org

Similitudinile cu noul concept lansat de Germania, la capatul primei recesiuni, sunt izbitoare. In acest context, reputatul analist pune in discutie cateva teze, lansate in aceasta dezbatere legata de Statele Unite ale Europei de catre Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu. Am publicat, intr-un scurt serial, in episoadele anterioare, demersul extrem de interesant al domnului Radu Golban. In  continuare, publicam, tot intr-un serial, cele mai importante documente ale Reich-ului nazist, legate de aceasta tema a Statelor Unite ale Europei.

25 iulie 1940, Walther Funk: noua ordine economica in Europa                                  

Dezbaterile privitoare la construirea si organizarea economiei germane si europene dupa terminarea razboiului si privitoare la efectele pe care le va avea razboiul pentru economia mondiala, umplu in ultimul timp coloanele ziarelor germane si straine. Atat practicienii cat si oamenii de stiinta se ocupa in mod cat se poate de serios cu aceste probleme si astfel au iesit la iveala idei si planuri mai mult sau mai putin imaginative care au provocat o mare dezorientare. Chiar marele filosof Hegel a fost indicat ca martor cheie pentru anumite directii. Este o abundenta de cuvinte cheie de toate felurile si cel mai indragit a devenit „Marele Spatiu Economic European”.  Oricat de multa corectitudine ar fi continuta in aceasta notiune, trebuie sa spunem ca intai de toate acest spatiu mare european in realitate nu exista deloc, ca acesta trebuie mai intai creat si ca in acest „spatiu mare lucrurile se ciocnesc puternic”. Am considerat in aceste conditii ca fiind obligatia mea sa pun pe tapet clar si obiectiv lucrurile pentru a aduce discutia din sfera fanteziei si speculatiei in lumea reala a faptelor concrete. Nu este vorba in toate acestea nici de un plan deja stabilit, cu atat mai mult doar de pregatirea unui plan cuprinzator conform sarcinii maresalului Reichului Hermann Göring, care vizeaza decizia de concepere si punere in aplicare a planurilor. Trebuie de aceea sa ma limitez la a prezenta principiile si metodele problemelor. Trebuie asadar indicat doar drumul pe care scopul poate fi atins. De asemenea trebuie ca noua economie europeana sa creasca organic.

Politica economica national-socialista nu a fost condusa in metodele ei niciodata de dogme obtuze. Am aplicat constant acea metoda care ne-a parut mai adecvata scopului. Nu dorim sa ne cream nici in viitor imagini artificiale. Ordinea economica europeana va creste de asemenea din circumstantele naturale, in special daca pentru o conlucrare stransa economica intre Germania si tarile europene exista baze naturale. Desigur, razboiul va avea efecte profunde asupra economiei europene si de asemenea asupra economiei mondiale. Vom conlucra cat mai strans cu Italia aliata in toate domeniile si vom implica fortele economice germane si italiene in reconstructia Europei.

La intrebarea privitoare la ordinea economica viitoare generala se poate da raspunsul ca dupa victoria in razboi vom utiliza acele metode in politica economica, care ne-au garantat marile succese economice inainte de razboi si in special in razboi si ca nu ne gandim sa lasam sa se manifeste din nou jocul nereglementat al puterilor prin care economia germana a ajuns in dificultati extreme. Suntem convinsi ca de metodele noastre vor profita nu doar economia Germaniei Mari, ci si toate economiile din Europa care se afla in relatii stranse comerciale cu Germania pe baza conditiilor naturale.

In privinta chestiunii discutate in ultima vreme cu deosebita forta referitoare la baza monetara noua se pot spune urmatoarele:

Moneda este intotdeauna secundara si conducerea economiei este primara. Daca economia nu este sanatoasa, nu poate exista nici o moneda sanatoasa. In cadrul unei economii europene sanatoase si a unei diviziuni a muncii rationale economice intre economiile nationale europene chestiunea monetara se va rezolva de la sine deoarece atunci va fi doar o problema de tehnica financiara corecta. Este de la sine inteles ca moneda Reichului – marca – va avea o pozitie dominanta in aceasta. Intarirea puternica a puterii Germaniei Mari va atrage cu sine o intarire a monedei Reichului ca o urmare naturala. Domeniul de valabilitate al marcii, care va fi eliberat de lanturile scolilor nereglementate din strainatate si de monedele numeroase straine evaluate diferit, va creste atunci in mod curent. Se va ajunge pe baza metodelor deja aplicate pana acum in comertul bilateral la o dezvoltare catre un comert multilateral si la o compensare a soldurilor de plata a tarilor individuale in asa fel incat si diversele tari sa poata intra in legaturi economice reglementate unele cu altele printr-un astfel de birou de cliring. Desigur este exclus sa se anuleze controlul circulatiei devizelor si obligatia de cliring cu o lovitura. Problema nu este plata de moneda straina sau uniunea monetara europeana, ci se ajunge la dezvoltarea in continuare a tehnicii de cliring in asa fel incat sa se garanteze operatii de plata fara probleme in cadrul tarilor legate de cliring.

Conditiile pentru aceasta exista cu atat mai mult cu cat deja azi aproape toate tarile care intra in discutie pentru o conectare la un cliring central european, au o un control al circulatiei devizelor intr-o forma oarecare. Conditiile pentru un sistem de cliring care sa functioneze bine sunt ca in contractele de cliring sa se convina rate de schimb stabile valabile in toate platile, ca cursurile sa ramana stabile pentru perioade lungi si ca sumele virate in cliring sa fie platite intotdeauna imediat.

 

VA URMA

1.

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (XXII)

Publicat in 02 noiembrie 2011 la 19:32

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

2.

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (XXI)

Publicat in 01 noiembrie 2011 la 12:15

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

3.

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (XX)

Publicat in 28 octombrie 2011 la 19:18

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.