Reteaua Corect

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (XVI)

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

Similitudinile cu noul concept lansat de Germania, la capatul primei recesiuni, sunt izbitoare. In acest context, reputatul analist pune in discutie cateva teze, lansate in aceasta dezbatere legata de Statele Unite ale Europei de catre Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu. Am publicat, intr-un scurt serial, in episoadele anterioare, demersul extrem de interesant al domnului Radu Golban. In  continuare, publicam, tot intr-un serial, cele mai importante documente ale Reich-ului nazist, legate de aceasta tema a Statelor Unite ale Europei.

Cecil von Renthe-Fink: „Proiect pentru un memorandum referitor la intemeierea unei Uniuni Europene de State”, toamna 1943

Conlucrare economica

Nu exista nici un dubiu ca divizarea fortelor economice in Europa este o piedica serioasa pentru bunastare si progresul social. Daca indepartarea pericolului din interiorul Europei ar da un impuls puternic dezvoltarii economice in Europa, trebuie sa se tinda printr-o conlucrare planificata si orientata catre obiective sa se organizeze Europa in asa fel, incat sa se ajunga la o inflorire maxima economica realmente sanatoasa.

Mai intai vor fi necesare toate stradaniile tarilor europene pentru a repara distrugerile si daunele cauzate de razboi si sa se sustina una pe alta in trecerea de la economia de razboi la cea de pace. Nu poate fi vorba aici sa se limiteze drepturile statelor individuale in domeniul conducerii economiei nationale. Sarcina este mai mult de a se ajusta politica economica a statelor europene una fata de cealalta si prin intelegere sa se orienteze catre un tel comun.

Marele spatiu economic aparut fortat de catre blocada britanica trebuie construit in asa fel incat din acesta sa se asigure necesitatile vitale ale Europa in domeniul alimentatiei, imbracamintei si muncii. In acest scop trebuie sa se ridice toate fortele de munca si sursele de materii ale Europei la cea mai mare performanta posibila.

Economiile Europei ramase in urma trebuie dezvoltate prin eforturi comune speciale. Nivelul de viata al maselor largi din Europa, inainte de toate in ceea ce priveste imbracamintea, hrana si locuinta, trebuie ridicat sistematic, trebuie sa ne ingrijim de stabilitatea sociala in mod anticipat.

Conform principiilor deja confirmate, agricultura europeana este orientata prin conlucrare planificata a statelor europene si ii va garanta desfacerea produselor sale la preturi juste. De asemenea, prin conlucrare planificata industria, intreprinzatorii si muncitorii vor fi protejati de efectul distrugator al crizelor europene si internationale.

Trebuie sa ne asteptam ca Europa organizata corespunzator sa fie din nou cel mai bun client si cel mai harnic furnizor din intreaga lume. Pe baza posibilitatii garantate ca poate achizitiona materii prime in afara Europei si le va innobila pe teritoriul ei, Europa va oferi tarilor din exterior furnizoare de materii prime o desfacere sigura si preturi stabile.

Planificarile economice comune pe termen lung vor porni de la principiul munca in loc de capital ca indicator economic si social si vor fi conduse de principiul conform caruia spatiul comun trebuie sa serveasca vietii tuturor asociatilor in egala masura.

Pentru inviorarea schimbului reciproc de bunuri si pentru crearea unei mari piete europene se vor indeparta gradual barierele vamale existente si de alta natura dintre tarile individuale, avandu-se in vedere menajarea si asigurarea ramurilor economice vitale, in special ale zonelor economice mai mici si mentinerea standardului de viata in tarile cu nivel de viata mare.

Experienta ne invata ca mijloacele de transport actuale din Europa nu corespund cerintelor sporite. Reteaua europeana de transport cu trenul, autostrazi si linii aeriene va fi extinsa dupa o planificare comuna.

Schimburi spirituale, culturale si profesionale

In contradictie cu forma de unitate sumbra a tarilor anglo-saxone, prosperitatea unica, de care dispune Europa cea mica din punct de vedere al spatiului, se bazeaza pe diversitatea formelor sale de viata si individualitati spirituale ale popoarelor, a celor mici cat si a celor mari. Spatiul de viata european trebuie sa acorde tuturor asociatilor sai, care sunt pozitivi fata de si dornici de a face parte din Europa, de a conlucra la sarcinile comune europene loial si pozitiv, posibilitatea de a se dezvolta spiritual si a-si dezvolta caracterul propriu. Adancirea si extinderea schimburilor spirituale si culturale vor deschide pentru popoarele europene noi posibilitati pentru dezvoltarea talentelor si fortelor lor specifice. Intensificarea acestor schimburi, care nu trebuie sa duca la uniformizarea popoarelor europene, si trebuie sa dea aceeasi sansa popoarelor mari si mici, va indeplini aceasta cu constiinta bazelor culturale comune si va fi unul dintre cei mai puternici lianti pentru noua comunitate.

Conlucrare si in alte domenii

Si in alte domenii, cum ar fi sanatatea, chestiunile politienesti, judiciare etc. va exista o nevoie sporita de conlucrare europeana.

1.

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (XV)

Publicat in 20 octombrie 2011 la 18:07

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

2.

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (XIV)

Publicat in 19 octombrie 2011 la 21:26

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.