Reteaua Corect

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (XIII)

Scris de newsreporter in 18 octombrie 2011 la 16:39, in Politics. 51 vizualizari Intra in discutie TaguriHitler, inventie, ordine, statele unite ale europei shortlinkhttp://crct.ro/ngw1

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

Sursa imagine: sxc.hu

Similitudinile cu noul concept lansat de Germania, la capatul primei recesiuni, sunt izbitoare. In acest context, reputatul analist pune in discutie cateva teze, lansate in aceasta dezbatere legata de Statele Unite ale Europei de catre Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu. Am publicat, intr-un scurt serial, in episoadele anterioare, demersul extrem de interesant al domnului Radu Golban. In  continuare, publicam, tot intr-un serial, cele mai importante documente ale Reich-ului nazist, legate de aceasta tema a Statelor Unite ale Europei.

Cecil von Renthe-Fink: „Proiect pentru un memorandum referitor la intemeierea unei Uniuni Europene de State”, toamna 1943

V. Relatiile statelor membre ale Uniunii Europene de State intre ele si cu alte continente

In general se poate constata ca fiecare stat membru al Uniunii de State Europene poate sa isi determine legaturile cu alte state conform judecatii lor suverane in masura in care aceasta este in acord cu solidaritatea europeana si obligatiile europene. Acorduri care vin in contradictie cu scopul uniunii nu trebuie incheiate, acordurile existente de acest fel trebuie anulate.

La intrebarea daca formarea de grupuri regionale este in acord cu spiritul comunitar european nu se poate raspunde cu un simplu da sau nu. Decizia depinde in totalitate de imprejurarile cazului individual. In special in cazul formarii de grupuri carora le apartin statele din afara uniunii, poate sa apara usor pericolul ca interesele europene in ansamblu sa fie lezate.

Conlucrarea traditionala intre anumite state europene, dovedita deja istoric, si care nu impiedica participarea loiala la sarcinile comunitatii europene, cum ar fi de exemplu conlucrarea tarilor scandinave si aceea a tarilor din Peninsula Iberica, va putea sa continue si in interiorul uniunii de state europene netulburat. Acelasi lucru este valabil in cazul atentiei date legaturilor speciale ale tarilor Peninsulei Iberice cu natiunile surori de pe continentul american.

Fiecare stat membru al uniunii de state europene trebuie sa aiba dreptul sa aiba viata nationala asa cum o concepe ea. Pentru legaturile reciproce ale statelor europene trebuie sa se instituie de aceea principiul conform caruia statele trebuie sa se abtina de la imixtiunea in chestiunile de politica interna. Singura cerinta ce trebuie impusa statelor europene este sa fie membre loiale si pozitive ale uniunii de state europene si sa conlucreze in mod pozitiv la sarcinile comunitatii europene. Fiecare tara trebuie sa fie de aceea responsabila ca pe teritoriul ei sa nu fie comise fapte care nu sunt conforme cu solidaritatea europeana si obligatiile europene.

Principiului neamestecului reciproc in treburile interne i se adauga principiul preferintei reciproce. Aceasta preferinta a statelor europene unul pentru celalalt va avea efect in genere asupra domeniului economic.

Pentru legaturile statelor europene individuale cu tarile din afara Europei si alte continente trebuie sa fie valabil principiul conform caruia continentul nostru si fiecare stat ce ii apartine nu se amesteca in relatiile altor continente si acolo nu au dreptul sa faca cuceriri politice sau militare, insa orice amestec si orice cotropire politica sau militara din partea altor continente in Europa si spatiul ei de completare sunt excluse. Fiecarui amestec de acest fel si fiecarui astfel de atac i s-ar opune apararea solidara a Europei.

In rest, relatia Europei si a spatiului ei de completare cu alte continente este reglementata conform regulilor generale ale traficului interstatal pornind de la faptul ca Europa doreste sa traiasca in pace si prietenie cu alte tari din alte parti ale lumii ca si sa intretina un comert si schimburi culturale, de care sa beneficieze toti cei implicati. Daca spatiul de viata european trebuie sa fie configurat in asa fel incât Europa sa fie in stare ca in caz de amenintari politice si cu forta armata sa se afirme prin posesia mijloacelor neaparat necesare pentru mentinerea vietii, scopul conlucrarii economice in Europa nu trebuie sa fie renuntarea la schimburile dintre tarile europene si lume si la activitatile ei la nivel mondial, ci din contra intarirea Europei, pentru a juca un rol de conducatoare care in actuala situatie tinde sa se piarda. 

1.

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (XII)

Publicat in 17 octombrie 2011 la 15:33

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

2.

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (XI)

Publicat in 16 octombrie 2011 la 20:02

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

3.

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (X)

Publicat in 15 octombrie 2011 la 18:49

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.