Reteaua Corect

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (IV)

Scris de newsreporter in 08 octombrie 2011 la 16:21, in Politics. 159 vizualizari 1 comentariu TaguriHitler, inventie, ordine, Radu Golban, statele unite ale europei shortlinkhttp://crct.ro/ngtN

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

Similitudinile cu noul concept lansat de Germania, la capatul primei recesiuni, sunt izbitoare. In acest context, reputatul analist pune in discutie cateva teze, lansate in aceasta dezbatere legata de Statele Unite ale Europei de catre Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu. Am publicat, intr-un scurt serial, in episoadele anterioare, demersul extrem de interesant al domnului Radu Golban. In  continuare, publicam, tot intr-un serial, cele mai importante documente ale Reich-ului nazist, legate de aceasta tema a Statelor Unite ale Europei.

16 iulie 1941, Martin Bormann: Fixarea obiectivelor nationaliste in Europa de Est

In deschidere, Führerul a accentuat faptul ca ar vrea mai intai sa ajunga la niste concluzii de baza. Diverse masuri ar fi acum necesare: aceasta ar demonstra printre altele un indiciu prezentat de un ziar nerusinat de la Vichy conform caruia razboiul contra Uniunii Sovietice ar fi un razboi al Europei; acesta ar trebui asadar purtat pentru intreaga Europa. In mod evident, acest ziar de la Vichy a vrut sa ajunga prin aceasta la ideea ca beneficiarii acestui razboi nu ar trebui sa fie doar nemtii, ci si toate stele europene ar trebui a traga foloase din acesta:

Acum ar fi esential sa nu aducem la cunostinta intregii lumi fixarea obiectivelor noastre; aceasta nu ar de asemenea necesar, ci lucrul principal ar fi ca noi insine stim ce am vrea. In nici un caz drumul nostru propriu nu ar trebui ingreunat prin declaratii superflue. Astfel de declaratii ar fi superflue pentru ca atat cat se intinde puterea noastra am putea sa facem totul si ce sta in afara puterii noastre nu putem face in nici un caz.

Motivarea masurilor noastre in fata lumii ar trebui sa se orienteze asadar in functie de punctele de vedere tactice. Ar trebui sa procedam aici exact ca in cazurile Norvegiei, Danemarcei, Olandei si Belgiei. Nici in aceste cazuri nu ar fi trebuit sa zicem nimic in privinta intentiilor noastre si nu am face asta in continuare daca am fi intelepti.

Vom accentua asadar din nou faptul ca am fost fortati sa ocupam un teritoriu, sa instauram ordinea pe acesta si sa il securizam. In interesul locuitorilor a trebuit sa ne ingrijim de pastrarea linistii, alimentatie, transport etc.; de aceea s-a instituit controlul  nostru. Nu trebuie asadar sa se poata detecta faptul ca prin aceasta se initiaza o ocupatie definitiva! Luam totusi si putem lua toate masurile necesare – impuscari, evacuari etc.

Nu vrem, insa, sa ne facem vreun dusman timpuriu si nenecesar. Facem asadar pur si simplu ca si cum am vrea sa exercitam un mandat. Trebuie, insa, sa ne fie clar ca din aceste regiuni nu vom pleca vreodata.

In consecinta este vorba de urmatoarele:

a nu se construi nimic pentru ocupatia definitiva, ci a se pregati aceasta in secret;

am accentuat ca am fi cei ce aduc libertatea.

Mai precis:

Crimeea trebuie sa fie curatata de toti strainii si colonizata cu nemti.

De asemenea, vechea Galitie austriaca devine teritoriul al Imperiului. Acum relatia noastra cu Romania este buna, insa nu se stie cum va fi relatia noastra pe viitor in vreun moment sau altul. La aceasta trebuie sa ne acomodam si apoi trebuie sa ne stabilim granitele. Nu trebuie sa ne facem dependenti de bunul plac al tertilor; apoi trebuie sa ne ajustam relatia cu Romania.

In principiu, trebuie sa se procedeze astfel pentru a se imparti prajitura uriasa usor, in asa fel incat

                        mai intai sa stapanim,

                        apoi sa administram si

                        in al treilea rand sa putem exploata.

Din nou obtinutele regiuni estice trebuie sa facem o Gradina a Raiului; acestea sunt pentru noi vitale; coloniile joaca din contra un rol pe de-a intregul mai mic.

Chiar daca deja acum divizam partile individuale de regiuni, trebuie sa aparem intotdeauna ca cei ce protejeaza legalitatea si populatia. In consecinta ar trebui sa se aleaga formularile necesare acum; nu vorbim despre o noua regiune a Reich-ului, ci despre o misiune necesara datorita razboiului.

Dupa pauza, Führerul accentueaza faptul ca ar trebui sa ne fie clar ca Europa de azi ar fi doar o notiune geografica, in realitate Asia s-ar intinde pana la granitele actuale”.

VA URMA

1.

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (III)

Publicat in 07 octombrie 2011 la 17:53

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

2.

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (II)

Publicat in 06 octombrie 2011 la 14:05

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

3.

Statele Unite ale Europei, o inventie a lui Hitler (I)

Publicat in 04 octombrie 2011 la 12:30

Cunoscutul analist doctor Radu Golban face o descoperire extrem de interesanta. Si anume, ca primul proiect al Statelor Unite ale Europei a fost conceput sub regimul lui Hitler, Fuhrer-ul jucand un rol cheie.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.