Reteaua Corect

Stânga SUA: Concluzii

M-am aventurat, trăgând concluzii și arătând că până la alegerile din 2020 pot fi trei situații ipotetice cu privire la Președintele Trump, cât și investigația abuzului de putere, și vor fi trei situații sigure cu privire la alegeri și rezultatul lor detaliate mai jos.

Prima parte din vara 2019 a fost un moment de destindere,  Președintele Trump  a fost în vizită de stat în Anglia, la 4 iulie a ținut un discurs ponderat mai mult a-politic, iar scurta vizită în Corea de Nord a fost una diplomatică.  În urma victorilor sale conservative, ținând seama de cele promise în 2016 în campanie, producând o economie bună și omenirea în stare de stabilitate, Președintele se bucură de o aprobare între 47-48% și în alte sondaje de 53%. 

Totodată, Trump a demonstrat că poate fi mai calm și măsurat cu un comportament apreciat de anumiți analiști a fi ”normal.” Dar, n-a durat mult deoarece Trump nu ar fi Trump dacă nu ar spune ce crede dar agitând atmosfera. Astfel, la 16 iulie, și-a exprimat opinia privind unii membrii din Camera Congresului – fără a da nume, printre care bănuiesc Alexandra Ocasio-Cortez, IIhan Omar, Rashida Tlaib – că ele ar trebui să plece în țările lor de origină, unde să dea sfaturi - fapt pentru care un analist de la Radio France Internationale, RFI - pe care îl ascult de când mă aflu la București - a spus că Președintele este considerat rasist, atacând democrația Americană. Cred, de fapt, că Trump arătase realitatea tendinței de socializare a țării a Camerei Deputaților, prevalându-se de dreptul democrat de a-și exprima părerile, dar nu a pus accentual pe rasism,  rasismul fiind motivul de condamnare a celor care caută permanent acuzarea sa. Atât. 

Nu a fost de mirare când, la 17 iulie 2019 (zi specială când acum doi ani Trump a demis pe J. Comey, situație care a determinat numirea lui Robert Muller, consilier special și 22 de luni de suspiciuni), deputatul Al Green a introdus în Camera Congresului articole de impeachment contra Președintelui fiind considerat ”rasist,” în speranța că vor obține un vot afirmativ. Însă votul luat în aceiași zi a fost negativ.

Iar, în continuare, Jerrold Nadler, Președintele Comitetului Juridic din Camera Congresului a și convocat mai multe personalități care au sau au avut legătură cu Trump la audieri, eventual pentru descoperirea  unui fapt anti-Trump, scopul fiind eliminarea sa din Casa Albă. Printre aceștia Robert Muller vine mâine 25 iulie 2019 la audiere. Iar, Nadler a respins imediat obiecțiunea înaintată de DOJ, privind limitarea lui R. Muller după depunerea Raportului.

Considerând umilirea pierderii alegerilor din 2016 și dorința păstrării puterii după 2020, preocuparea Camerei Congresului până la alegeri de a produce șicane  va continua și dacă Donald câștigă Președinția  stânga va găsi altă conspirație ca cea a legăturii cu Rușii, collusion cu care să otrăvească pe Americani.  Și probabil conspirația se află deja în lucru ținînd seama de sondajele positive în favoarea lui Trump.

Deci, cred în trei concluzii ipotetice până la alegerile din 2020. Prima, dacă Camera Congresului va continua să caute condamnarea lui Trump, în caz afirmativ, fie că se va împiedeca de lipsa de voturi din Senat unde republicanii sunt majoritari, fie că avocații lui Trump vor deschide proces având dreptul de a chiema martori din DOJ, FBI și CIA - celor care au abuzat puterea, începând cu 2015.

A doua, rămâne de văzut dacă William Barr Ministrul Justuției și Procurorul General SUA va aproba oficializarea rapoartelor Inspectorului General M. Horovitz, Procurorului John Uber și al Procurorului Independent John Durham - despre originea ideii de collusion a lui Trump cu rușii, dar și despre dosarul/Trump inițiat de Hillary cât și despre abuzul de putere adică investigarea foștilor investigatori. Evident că oficializarea rapoartelor vor produce o reacție puternică a stângii și a mass-mediei respective, ridicând o problemă lui Trump înainte de alegeri. 

A treia, Trump ar putea să opteze pentru amânarea publicării rapoartelor sus amintite până după alegerile din 2020, deoarece dacă va fi reales va fi stăpân pe situație încă patru ani al ultimului mandat, și cândiar când rapoartele procurorilor vor produce o agitație socială, aceasta atunci va fi mai puțin importantă decât faptul pozitiv că Administrația Trump a contribuit la respectul față de the rule of law, adică domnia legii.  

 Și sunt trei concluzii sigure. Prima, dacă în noiembrie 2020, președinția va fi preluată de oricare dintre candidații democrați (toți cu idei socialiste și intim legate de Marxism) în mod sigur - și nu ipotetic - acesta va condamna inegalitatea averilor, va milita pentru iertarea datoriilor, acțiune numită Restaurare Națională sau Solvență Patriotică (datoriile studenților fiind de $1.5 trilioane) însă fără a dezvălui de unde va lua sumele necesare. Atunci va urma declinul capitalismului, a supremației Americane, a prosperității singurei țări din lume care a produs cea mai mare bogăție în timpul cel mai scurt, o țară iubită apreciată și dorită de mulți oameni, dar totodată, invidiată de alte puteri din lume, care au căutat mereu s-o submineze, iar acum mai recent prin furt tehnic, infiltrare și influență.

A doua, lupta stângii-progresiste cu mișcarea ”roșie” din Camera Deputaților  nu va înceta niciodată. Iar, mass-media de stânga va contribui în mod sigur de a influența negativ gândirea și respectiv votul cetățenilor înainte și în timpul alegerilor prezidențiale din 2020. Cu toate că combaterea lui Trump cu economia în creștere după ani de zile de stagnare reprezintă o piedecă certă care ce va contrabalansa influența negativă în favoarea Președintelui. 

A treia, dacă agenda campaniei Trump va fi susținută de cetățenii americani prin votul lor în noiembrie 2020, el rămânând Președinte  - atunci aceștia vor  apăra libertatea, credința și civilizația Americană de 250 de ani, pe care am cunoscut-o când am sosit aici, la 27 aprilie 1966, cu 53 de ani în urmă. 

Închei sperând ca cele scrise au fost cât de cât informative, fie despre evoluția mișcării de stânga în SUA mai puțin cunoscută în România, fie despre mișcarea anti-Trump inițiată de Hillary Clinton, susținută de Administrația Obama și de mass-media de stânga cu știri mai diferite decât cele de la CNN. Vă mulțumesc pentru timp și răbdare într-un moment important în politica SUA. 

Palm Beach, Florida și București, 24 iulie 2019

.

Simona M. Vrăbiescu Kleckner a absolvit  Facultatea de Drept la Universitatea Bucureşti în 1949, fără să poată vreodată profesa în domeniu, înainte de a părăsi, în 1965, România comunistă.

În Statele Unite, a obţinut două masterate,  unul în informatică, la Universitatea Columbia, în 1969, iar celălalt în drept internaţional public, la Universitatea New York, în 1973.  În SUA a lucrat ca asociat curator la Biblioteca de Drept a Universităţii New York, între 1969 şi 1974, ca şefă a Bubliotecii Juridice  a ONU, între 1975 şi 1986, ca şefa a Secţiei de Referinţă şi Bibliografie a Bibliotecii Dag Hammarskjöld  a ONU, între 1986 şi 1987 şi în fine, ca directoare a Bibliotecii Curţii de Comerţ Internaţonal a SUA în perioada 1987-1996.

Între 1991-1996 a fost copreşedinta organizaţiei ACORD, comitet politic pentru promovarea democraţiei în România, desfăşurând  o intensă activitate de lobby pentru ţara de origine la Congresul SUA şi la alte autorităţi americane.  Din 1997 a fost aleasă  preşedinta  comitetului.

La  invitaţia  preşedintelui Emil Constantinescu, dna Vrăbiescu Kleckner a activat pro bono în cadrul Preşedinţiei României, în calitate de consilier  personal al preşedintelui Emil Constantinescu vreme de  18 luni (iunie 1999-decembrie 2000), interval de timp în care a locuit în Bucureşti.

(Capitolul al 12-lea din cartea „Evoluția mișcării de stânga în SUA și Donald Trump”, de Simona M. Vrăbiescu Kleckner)

Mai jos puteți accesa:

Capitolul 1

Capitolul 2

Capitolul 3

Capitolul 4

Capitolul 5

Capitolul 6

Capitolul 7

Capitolul 8

Capitolul 9

Capitolul 10

Capitolul 11

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.