Reteaua Corect

Sova, liber la arestare de la Comisia Juridica

Scris de newsreporter in 19 martie 2015 la 09:51, in Politics. 8 vizualizari 1 comentariu Taguricomisia juridica, dan sova shortlinkhttp://crct.ro/nl98

Comisia juridica a Senatului a avizat favorabil, miercuri cererea DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii senatorului PSD Dan Sova, informeaza Cotidianul.ro.

Sursa imagine: argumentpress.ro

Au fost sase voturi pentru si cinci voturi impotriva.

Avizul este insa unul consultativ, plenul Senatului fiind decisiv in acest caz.

Sova a declarat, dupa audierea in comisia juridica, unde a fost audiat, ca singurul lucru pe care doreste sa il transmita este ca ”a spus numai adevarul in comisie si in plen va face la fel”.

”Va spun o singura propozitie. In fata comisiei, am spus numai adevarul. In fata plenului, voi spune numai adevarul”, a spus Dan Sova.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut aviz de la Senat pentru retinerea si arestarea senatorului PSD Dan Sova pentru trei infractiuni complicitate la abuz in serviciu.

Cererea de incuviintare a retinerii si arestarii vizeaza dosarul privind contractele incheiate de firma de avocatura a lui Sova cu complexurile Turceni si Rovinari.

Procurorii sustin ca au date si indicii ca Sova a depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, in incercarea de a-si dovedi nevinovatia. Mai mult, senatorul PSD ar fi dispus distrugerea toate hardurile calculatoarelor societatii de avocati, pentru a ascunde corespondenta purtata prin e-mail intre societatea de avocati si conducerile celor doua complexuri energetice.

DNA arata vineri intr-un comunicat ca "din actele de urmarire penala a rezultat ca in perioada 2007-2009, suspectul Sova Dan-Coman a semnat mai multe contracte si acte aditionale incheiate intre CER si CET pe de o parte si SCA „Sova si Asociatii” pe de alta parte".
"De asemenea, a rezultat faptul ca suspectul Sova Dan-Coman in calitate de „avocat coordonator” mentiune trecuta expres in toate aceste contracte, a participat la mai multe discutii legate de obiectul respectivelor documente, s-a deplasat la sediul CER si CET si la alte institutii contribuind efectiv la incheierea acestor contracte si acte aditionale efectuand in plus si activitate de consultanta juridica in temeiul acestor contracte si acte aditionale", se mentiona in comunicatul citat.
Conform anchetatorilor, la data de 20 februarie 2015, prin aparator ales, au fost depuse la dosarul cauzei un nr. de 11 procese – verbale, intocmite in perioada 2005-2009, ale Adunarii Generale a Asociatilor Societatii Civile de Avocati „Sova si Asociatii”, nestampilate insa semnate indescifrabil de Dan Sova si de alte 2 persoane.

"In legatura cu aceste documente exista suspiciunea rezonabila ca sunt false, in sensul ca sunt antedate, prezinta o stare de fapt inexistenta la datele respective, iar continutul lor este conceput astfel incat sa corespunda interesului actual al suspectului Sova Dan-Coman, pe fondul scandalului mediatic aparut in presa cu privire la contractele de asistenta juridica semnate cu complexele energetice Rovinari si Turceni.
Concret, in urma administrarii materialului probator, a rezultat ca, in perioada decembrie 2005 - ianuarie 2009 s-au adoptat aproximativ 20-30 hotarari care au avut alte puncte pe ordinea de zi decat cele consemnate in toate cele 11 procese-verbale.
Caracterul fals al celor 11 inscrisuri releva intreprinderea de actiuni de o gravitate deosebita din partea suspectului Sova Dan-Coman, activitate infractionala orientata in mod vadit in scopul obstructionarii anchetei fapt ce pericliteaza grav obiectivele de interes public ale urmaririi penale si implicit ale infaptuirii justitiei penale in general", sustine DNA.

Procurorii mai mentionau ca "plasmuirea continuturilor celor 11 procese-verbale de catre Sova Dan-Coman constituie in sine o activitate infractionala prin care s-a incercat inducerea si acreditarea ideii ca acesta nu s-a implicat in incheierea celor trei contracte prezentate".
"De asemenea, a rezultat faptul ca in cursul anului 2010, din dispozitia suspectului Sova Dan-Coman s-au distrus toate hardurile calculatoarelor societatii de avocati cu scopul de a compromite toate documentele si corespondenta purtata pe mail intre societatea de avocati si conducerile celor doua complexe energetice", mai acuza DNA.

Sova a negat, miercuri, in Comisia juridica, ca a distrus hardurile calculatoarelor, in dosarul privind relatia relatia juridica cu complexurile Turceni si Rovinari, pe motiv ca email-urile nu se stocheaza pe hard, ci pe server.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.