Reteaua Corect

Sorin Ovidiu Vîntu îl 'distruge' pe Dragnea: A dovedit că nu-l duce capul

Sub titlul "O adunătură de tâmpiți", Sorin Ovidiu Vîntu critică în termeni dur actuala putere politică, în frunte cu Liviu Dragnea, pentru incapacitatea de opera modificări valide în legislaţia din justiţie. Fostul patron al Realitatea TV, în prezent în penitenciar, susţine că PSD trebuia, în loc să încerce să facă schimbări în justiţie, să mute SRI sub controlul total al Parlamentului. De criticile lui SOV nu scapă nici Klaus Iohannis, relatează Știripesurse.ro.

"După circa un an de scandaluri de dezbatere, de analize, legile Justiției au fost, în sfârșit, promulgate. După ce au fost promulgate, s-a constat că nu sunt bune și s-au modificat printr-o ordonanță de urgență, care, și asta, trebuie modificată prin normele de aplicare. Au urmat apoi modificările la Codurile de procedură penală și Codul penal. Aflăm că vreo câteva zeci de articole din Codul de procedură penală au fost declarate neconstituționale de către CCR. Urmează să vedem ce greșeli s-au comis și la Codul penal. Însumând toate astea, se naște, în mod firesc, concluzia că PSD nu are niciun specialist în drept, iar din această concluzie rezultă și o întrebare de bun simț: Dacă nu te pricepi, de ce te bagi?

Cred că a venit timpul ca Dragnea să fie scos din circulație, iar asta până nu e prea târziu. Prea târziu pentru PSD, pentru amărâta asta de Justiție care, cu toate păcatele și mișeliile ei, este vital a fi funcțională.

Bai generație, când îi dai unui prost o mașinărie de dimensiunile PSD-ului pe mână, sau o țară cu probleme României, în mod inevitabil se va produce o catastrofă.

Trei sunt motivele care mă determină să spun că Dragnea este prost:

1. A promovat în structurile de vârf ale partidului și în Guvern personaje atât de penibile încât au discreditat major nu doar PSD ci și România. Un tip inteligent știe că doar cu o echipă de oameni super inteligenți și super profesioniști poate performa. Șeful unui partid, generație, este un play-maker și are nevoie de playeri valoroși în jurul lui. Cine ar fi Messi sau Ronaldo fără coechipierii valoroși care să-i servească pe tot parcursul unui meci?

2. Cu toate că știa foarte bine că prin șantaj, presiuni și recrutări masive, securiștii controlează întreaga justiție, prostovanul nostru pornește o adevărată cruciadă împotriva ei, cu scopul clar de a lua sub controlul propriu, în loc să treacă SRI-ul sub totala autoritate a Parlamentului, prin modificarea legii de funcționare a acestuia.

După aproape doi ani de scandaluri, demonstrații, meeting-uri, a reușit, în final, să-și adjudece dreptul de a numi, prin Ministerul Justiției, șefii parchetelor. Cât crezi că va dura, generație, până când securiștii îi vor recruta, oferindu-le grade superioare (pe șefii cei mari, direct generali) salarii suplimentare uriașe și protective?

Ce victorie a lui pește prăjit a repurtat Dragnea după aproape doi ani de măcel?

3. În loc să dea o mare amnistie, care nu doar că ar fi adus o oarecare reparație măgăriilor făcute de securiști cu mâna Justiției, nu doar că i-ar fi lăsat pe securiști fără gloanțe, anulând miile de dosare pe care aceștia le folosesc, dar l-ar fi scăpat si pe el de inevitabilul final, prostovanul nostru a încercat tot felul de șarlatanii juridice.

Chiar dacă, per ansamblu, în ultimii 28 de ani nația asta s-a prostit, la șarlatanie se pricepe încă. În cei aproape doi ani de când a luat puterea, Dragnea a dovedit că nu-l duce capul. Fără echipă, fără viziune, iresponsabil, omul a reușit să facă praf singura ancoră de stabilitate politică a României, și anume PSD, să facă praf relațiile macro-economice, să facă praf echilibrele financiare, iar alături de celălalt prostovan care este Iohannis, să facă praf și bruma de coeziune socială a acestei nații.

Prin eșecul acțiunilor sale, nu doar că n-a reușit să smulgă țara din rapacele gheare al Occidentului, redându-i suveranitatea, ci a și ridiculizat-o în ochii tuturor centrelor de putere mondială.

Poate că dincolo de politică, atât Dragnea cât și Iohannis sunt doi bărbați inteligenți, dar din punct de vedere politic amândoi trebuie înlăturați. URGENT!", scrie SOV pe Facebook.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.