Reteaua Corect

Sorin Ovidiu Vîntu a EXPLODAT la adresa PSD: 'Din punct de vedere economic, e o catastrofă

Scris de newsreporter in 15 Mai 2019 la 10:22, in Politics. 266 vizualizari Intra in discutie Taguricatastrofa, PSD, sorin ovidiu vintu, sov shortlinkhttp://crct.ro/nuqY

Ieșire dură a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu la adresa PSD pe care îl acuză că este 'un dezastru economic pentru România'. Nu toți politicienii sunt corupți, restul sunt tâmpiți, susține Vîntu, într-o nouă postare pe Facebook citată de Știripesurse.ro.

"Băi generație, partidele politice românești sunt profund nefericite. N-au oameni, n-au idei, n-au cultură, n-au educație. Au ajuns atât de jos din punct de vedere intelectual, încât nu mai sunt capabile să găsească modalități mai sofisticate de a ciuguli câte ceva de la bugetul de stat, atunci când acced la putere, vechile modalități fiind cunoscute și de sergentul de la colț de stradă. Nici până în ziua de azi n-au fost capabile să înțeleagă că banii adevărați se fac din lansarea unor mari proiecte. Mărunțirea capitalului în proiectele locale nu face altceva decât să producă risipă și noi centre de cost pentru exercițiile bugetare viitoare. Nici măcar șpăgile încasate de primari de pe urma acestor proiecte nu mai reprezintă mare lucru, urmare a vigilenței crescute, atât din partea cetățenilor cât și din partea unor instituții ale statului.

Dacă din punct de vedere politic și social PSD este o ancoră de stabilitate a României, din punct de vedere economic el este o catastrofă. Creșterea economică pe care o clamează este doar un truc financiar, fără nicio relevanță în creșterea nivelului de trai al cetățeanului. Culmea ironiei face ca această creștere a PIB-ului SĂ NE SĂRĂCEASCĂ în loc să ne aducă un plus. Creșterea PIB-ului este data, pe de o parte, de creșterea cifrei de afaceri a companiilor străine, care lasă în România doar praful de pe tobă și, de celalaltă parte, de creșterea consumului generat de creșterea salariilor și pensiilor. Dat fiind faptul că noi nu producem mai nimic, banii se duc pe produse străine, produse pentru care scoatem din țară sume uriașe în valute forte.

Dacă majorarea pensiilor era o datorie morală a societății (oricum, și asta făcută prost) creșterea salariilor fără un proiect economic menit să genereze producție proprie în câteva domenii esențiale, a fost o prostie fără seamăn. Mă uitam siderat la Dragnea, care încerca să demonstreze, cu tot felul de cifre, în ce hal a crescut puterea de cumpărare a cetățenilor, urmare a politicilor economice înțelepte pe care PSD le-a aplicat. Culmea este că papagalul era convins că are dreptate, lucru care mi-a arătat că habar n-are de economie și că este condus în acest domeniu fie de niște escroci, fie de niște pafariști asemeni lui. Dar cel mai grav lucru pe care l-a demonstrat cu acea ocazie domnul Dragnea a fost acela că habar n-are de trebuințele esențiale a cetățenilor pe care vrea să-i conducă si de acum încolo, pâinea, oul și găina constituindu-se în reperele succesului guvernării PSD-iste. În mintea lui, cetățeanul român al secolului XXI a rămas cu aceleași trebuințe ca înaintașul lui din secolul XVIII, care-și măsura șansele de a supraviețui unei ierni în funcție de grânele din hambar, de orătăniile și porcii din ogradă.

Dacă motivele nefericirii PSD-isite sunt generate de faptul că nu se pot bucura de beneficiile puterii, din motive clare de incompetență, lipsa de creativitate și vigilența sporită a societății, nefericirea PNL și a alianței USR-PLUS constă în faptul că n-au nici ideei prin care să acceadă la putere. Demonizarea continuă a PSD și obsedantul apel la cătușe a devenit unica lor rațiune de a fi, unicul lor proiect. La altceva nu-i duce capul.

Deci, generație, cu adunătura asta de tâmpiți, ia-ți gândul de la o viață mai bună astăzi sau de la un viitor optimist pentru mâine. În toată clasa politică de azi nu există nici măcar o minte luminată, nu există niciun prioiect, nu există nicio idee. Există doar mirajul banilor și al puterii.

Să nu mă înțelegi greșit, generație, n-am nimic împotriva creșterilor de salarii. Uriașul exod al forței de muncă din România a arătat cât de prețioși sunt cei ce muncesc, cât de valoroasă este munca lor. Dar creșterea salariilor trebuie făcută din profitul economiei, nu din substanța ei", a scris Sorin Ovidiu Vîntu pe Facebook.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.