Reteaua Corect

Sondaj: Noi probleme pentru Joe Biden. Ce spun americanii despre ancheta de punere sub acuzare

Scris de newsreporter in 15 septembrie 2023 la 09:10, in Politics. 434 vizualizari Intra in discutie Taguriacuzare, AMERICANI, ancheta, fiu, Hunter Biden, joe biden, sondaj shortlinkhttp://crct.ro/nBUD

Americanii sunt divizaţi cu privire la deschiderea unei anchete pentru punerea sub acuzare a preşedintelui Joe Biden, relevă un sondaj Reuters/Ipsos finalizat joi, conform căruia 41% dintre cei chestionaţi sunt de acord cu un astfel de demers, în timp ce 35% i se opun, scrie news.ro, potrivit Știripesurse.

Aproximativ 41% dintre respondenţi au spus că susţin ideea ca Congresul să deschidă o anchetă de punere sub acuzare a lui Biden în legătură cu acuzaţiile care îl vizează pe fiul său Hunter Biden, în timp ce 35% s-au opus şi 24% au spus că nu sunt siguri.

Sondajul online a vizat 4.413 de americani fiind realizat între 8 septembrie şi 14 septembrie, ceea ce înseamnă că unii respondenţi au răspuns la întrebare înainte ca republicanii din Camera Reprezentanţilor să anunţe marţi că vor continua ancheta.

Breaking | Primul pas pentru demiterea lui Joe Biden - Începe ancheta parlamentară pentru punerea sub acuzare

Republicanii spun că au găsit o „cultură a corupţiei” în jurul activităţilor de afaceri ale fiului lui Biden, Hunter Biden, care justifică o anchetă. Ei nu au făcut publice dovezi ale faptelor greşite ale preşedintelui, iar Casa Albă spune că ancheta este o cascadorie politică care nu este susţinută de fapte.

Rezultatele sondajului au constatat o divizare partizană puternică. Doar 18% dintre democraţi au susţinut ancheta, în timp ce 71% dintre republicani au susţinut-o. De asemenea, 63% dintre democraţi şi 14% dintre republicani au spus că nu o susţin.

Cei care se definesc ca independenţi au fost împărţiţi mai echilibrat, 38% susţinând punerea sub acuzare şi 30% opunându-se , iar 32% fiind nesiguri.

Ancheta ar putea duce la un vot de demitere din partea Camerei controlate de republicani. Biden nu va fi demis din funcţie decât dacă două treimi din Senatul controlat de democraţi votează pentru condamnare - o perspectivă puţin probabilă.

Fiul lui Biden, Hunter, a avut numeroase afaceri în străinătate şi s-a luptat cu dependenţa de droguri şi alcool. El a fost acuzat penal, joi, că a făcut o declaraţie falsă atunci când a cumpărat o armă în 2018, spunând că nu suferă de dependenţă de substanţe, în primul rechizitoriu vizând copilul unui preşedinte în exerciţiu.

Sondajul Reuters/Ipsos a constatat că 46% dintre respondenţi au considerat că acuzaţiile penale sunt motivate politic, în timp ce 40% au considerat că nu.

Sondajele anterioare au relevat că mulţi americani cred că Hunter Biden a beneficiat de un tratament special.

Sondajul are o marjă de eroare de plus sau minus 2 puncte procentuale.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.