Reteaua Corect

SONDAJ în SUA: Biden are un avans considerabil față de Trump

Scris de newsreporter in 03 septembrie 2020 la 08:24, in Politics. 360 vizualizari Intra in discutie Taguridonald trump, joe biden, sondaj, sua shortlinkhttp://crct.ro/nwBT

Strategia preşedintelui Donald Trump de a face din violenţele stradale o temă centrală a campaniei sale nu i-a crescut popularitatea, cea mai mare parte a americanilor comsiderând că criminalitatea nu este o problemă majoră cu care se confruntă naţiunea, în timp ce majoritatea lor susţin protestele anti-rasism, potrivit unui sondaj realizat de Reuters/Ipsos, publicat miercuriși citat de Știripesurse.ro.

Sondajul realizat la nivel naţional în perioada 31 august-1 septembrie arată că 40% dintre alegătorii înregistraţi în susţin pe rrepublicanul Trump, comparativ cu 47% care au spus că vor vota cu democratul Joe Biden. Avansul lui Biden a rămas în mare parte neschimbat în ultimele trei săptămâni, perioadă în care ambele partide au organizat convenţii pentru nominalizarea candidaţilor lor la președinţie, Trump şi Biden, informează News.ro.

Fiind în urma lui Biden în majoritatea sondajelor de opinie, de la declanşarea epidemiei de coronavirus în acest an, Trump a încercat să schimbe subiectul de la pandemia care a omorât peste 180.000 de americani, dând vina pe protestatarii mişcării Black Lives Matters pentru violenţele din oraşe şi acuzându-l pe Biden că este slab în privinţa criminalităţii.

Sondajul arată însă că majoritatea oamenilor, 78%, sunt foarte îngrijoraţi sau îngrijoraţi într-o anumită măsură din cauza noului coronavirus. Aproape 60% dintre respondenţi au afirmat că Trump este cel puţin parţial responsabil de închiderea şcolilor şi companiilor din cauza virusului, precum şi pentru numărul mare de cazuri de coronavirus din Statele Unite. Peste şase milioane de americani s-au infectat cu noul coronavirus, cei mai mulţi din lume.

În schimb, majoritatea americanilor nu consideră că criminalitatea este o prioritate majoră şi nu cred că aceasta creşte în comunităţile lor, potrivit sondajului.

Numai 8% dintre adulţi au spus că criminalizatea este principala prioritate a ţării, comparativ cu 30% care au afirmat că prioritatea o reprezintă economia şi locurile de muncă şi 16% care au menţionat sistemul de sănătate.

O proporţie de 62% dintre alegătorii înregistraţi, respectiv 62% şi 65% dintre republicani, au afirmat că criminalitatea nu creşte în comunităţile lor.

Potrivit sondajului, 53% dintre adulţii americani au spus că sunt de acord cu oamenii care protestează faţă de nedreptăţile rasiale, procentul fiind aproape neschimbat, comparativ cu cel de 52% consemnat într-un sondaj similar realizat la sfâritul lunii iulie.

Deşi sprijinul pentru protestatari a scăzut comparativ cu nivelul consemnat imediat după uciderea în luna mai a afro-americanului George Floyd, în Minneapolis, care a provocat dezbateri la nivel naţional referitor la problemele rasiale, sondajul arată că peste jumătate dintre americanii din suburbii şi peste jumătate dintre alegătorii înregistraţi indecişi încă îi susţin pe protestatari.

Trump şi aliaţii săi republicani au încercat să reorienteze atenţia ţării asupra criminalităţii în America în timpul convenţiei lor săptămâna trecută, în timp ce noi confruntări au izbucnit în urma împuşcării de către poliţie a afro-americanului Jacob Blake în Kenosha, Wisconsin, unul din statele cruciale care va ajuta la stabilirea  învingătorului în alegerile din noiembrie.

Trump a încercat, de asemenea, să stârnească frică, în special în rândul alegătorilor albi din suburbii, cu privire la oraşele afectate de crime şi a afirmat în mod fals că Biden va ”reduce fondurile poliţiei”.

Biden a respins această acuzaţie.

”Nimeni nu va fi în siguranţă în America lui Biden”, a spus Trump săptămâna trecută la convenţia naţională republicană.

Biden a replicat acuzându-l pe Trump că a stârnit frici rasiste în SUA în speranţa de a-şi relansa campania.

”Adevărul simplu este că Donald Trump nu a reuşit să protejeze America. Aşa că acum încearcă să sperie America ”, a afirmat Biden la Pittsburgh săptămâna aceasta.

Sondajul de opinie publicat de Reuters/Ipsos a fost realizat online, în limba engleză, la nivel naţional în SUA. Sondajul a fost realizat în rândul a 1.335 de adulţi americani, între care 551 de democraţi şi 523 de republicani. Cercetarea are o marjă de eroare de 3 până la 5 puncte procentuale.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.