Reteaua Corect

Sondaj CURS: Iohannis, Tăriceanu și Dragnea, în scădere. Cine crește

Cel mai nou sondaj de CURS de tip OMNIBUS (perioada 24 noiembrie – 9 decembrie) arată ușoare scăderi în zona principalilor prezidențiabili. Clasamentul se păstrează în linii generale același, față de precendentul studiu din septembrie 2018, dar cu elemente care duc spre o limpezire mai clară a opțiunilor respondenților, relatează Știripesurse.ro.

Numărul celor care au o opțiune clară de vot în cazul în care alegerile prezidențiale ar fi duminica viitoare a ajuns la 68% din repondenți (cu 1% mai mult față de precedentul studiu).

Se poate observa că deși domină serios clasamentul, tendința de scădere a președintelui Klaus Iohannis se accentuează. El scade față de studiul precedent cu încă un punct procentual și ajunge la cota 39% (scădere cu patru procente față de iunie).

Urmează la distanță mare președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu cu 25%. În dreptul său înregistrăm o scădere substanțială față de studiul precedent - minus 4 la sută. De remarcat evoluția sinuasă a președintelui Senatului. În studiul din luna iunie înregistra 22% pentru a sălta apoi la 29% în septembrie și a ajunge apoi la 25%. Cu toate acestea el se menține la peste dublul înregistrat de propriul partid - VEZI AICI - scor ce consolidează percepția că ALDE reprezintă ”partidul Tăriceanu”.

Și în cazul președintelui PSD, Liviu Dragnea, avem a face cu o scădere. Dacă în studiul anterior înregistra o cotă de 13%, acum a mai scăzut un procent și ajunge la 12% (practic revine la cât înregistra la studiul din luna iunie - vezi AICI, dar mult sub cota de 22% cât a înregistrat în aprilie - vezi AICI). De remarcat că se află la o cotă de aproape sub jumătate din cât întregistrează aliatul său de la ALDE și de mai bine de 2 ori mai puțin decât scorul partidului pe care îl conduce autoritar.

Fostul premier Dacian Cioloș (care a anunțat de curând lansarea oficială a noului său partid PLUS (Partidul Libertății, Unității și Solidarității) înregistrează o ușoară creștere și a atins cota 11% (10% a înregistrat la studiul din septembrie și iunie).

Șefii UDMR și USR, Kelemen Hunor și Dan Barna sunt cu mult sub intenția de vot a partidelor pe care le conduc.

De menționat că procentele sunt din rândul celor 68% care au precizat o opțiune.

content-image

Studiul CURS de tip Omnibus a avut loc în perioada 24 noiembrie – 9 decembrie, cu interviuri realizate la domiciliul celor intervievați. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3%, cu datele ponderate în funcție de vârstă, la un nivel de încredere de 95%.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.