Reteaua Corect

Sondaj: Ce ar alege votanții britanici dacă ar fi puși din nou în fața dilemei Brexit

Scris de newsreporter in 22 octombrie 2021 la 10:42, in Politics. 434 vizualizari Intra in discutie TaguriBrexit, britanici, Marea Britanie, sondaj, vot shortlinkhttp://crct.ro/nyBB

Diviziunile generate de Brexit în societatea britanică par să fie la fel de înrădăcinate ca întotdeauna, conform unui sondaj recent, citat de The Guardian. Conform datelor, Brexit nu și-a pierdut din capacitatea de a diviza Regatul Unit, iar părțile au rămas aproape la fel de vehemente ca înainte de ieșirea din UE a UK sau înainte de referendumul din 2016. Nouă din zece votanți, indiferent că au votat pentru ieșirea sau pentru rămânerea în UE, ar vota la fel și acum, dacă li s-ar da posibilitatea, scrie Digi24.

Deși ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană a crescut nivelul de încredere al publicului în autorități, sondajul arată că această creștere a sprijinului populației vine aproape exclusiv de la votanții Brexit, în timp ce susținătorii rămânerii UK în UE rămân le fel de deziluzionați ca înainte.

Unul dintre co-autorii studiului, Sir John Curtice, spune că datele nu indică deloc că „rănile” provocate de Brexit se vindecă. Marea Britanie rămâne ruptă în două – o jumătate care se simte guvernată mai bine, iar cealalta care este complet nemulțumită de situație.

Sondajul citat, British social attitudes survey, este unul cu o tradiție veche în sondarea opiniei publice și construiește o imagine cuprinzătoare a felului în care atitudinile și așteptările publicului au evoluat în ultimele patru decenii într-un spectru divers de probleme morale, sociale și politice.

Brexit a crescut încrederea euroscepticilor în autorități. Nehotărâții din 2016 ar prefera rămânerea în UE

Ducerea la bun sfârșit a ieșirii din Uniunea Europeană a crescut nivelul încrederii publicului în sistemul politic britanic după ce acesta a atins cel mai mic nivel în anul 2019. Acest lucru a fost, însă, reflectat de schimbarea de atitudine a euroscepticilor, care pentru prima oară au depășit tabăra euro-optimiștilor în ce privește încrederea în autorități - 31% dintre susținătorii Brexit au spus că au încredere în autoritățile statului, în creștere față de doar 12% în 2019. De cealaltă parte, susținătorii UE au rămas la fel de neîncrezători în intențiile politicienilor - de la 14% la în 2019 la 17% încredere în 2020.

Această inversare nu a venit, însă, cu vreo schimbare în opiniile și atitudinile taberelor. Totuși, deși puțini dintre cei care au votat la referendumul din 2016 ar vota altfel acum, o schimbare semnificativă a avut loc printre nehotărâții din 2016 – un număr mare de votanți care în 2016 au preferat să nu voteze, spun că dacă ar avea opțiunea din nou, ar vota pentru rămânerea în Uniunea Europeană.  

Digi24.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.