Reteaua Corect

SOLICITARE – Președintele Iohannis să facă publică Strategia Națională de Apărare a Țării

Președintele Klaus Iohannis a prezentat după ședința Consiliului Suprem de Apărare al Țării (CSAT) principalele principii care stau la baza Strategiei Naționale de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024. Documentul însă nu a fost prezentat nici până azi, relatează Știripesurse.ro.

Vicepreședintele ALDE București, Cristian Barbu, îi solicită public președintelui să dea publicității documentul pentru a da posibilitatea fiecărui cetățean român să afle ce s-a decis și cum va fi afectat el în următorii 4 ani.

”Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că punctul principal al ordinii de zi a şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) l-a constituit analiza noii Strategii Naţionale de Apărare a Ţării pentru perioada 2020 - 2024.

Potrivit preşedintelui, noua strategia oferă răspunsuri la întrebările "esenţiale" privind obiectivele naţionale prioritare pentru asigurarea securităţii ţării şi a cetăţenilor şi arată ce trebui făcut pentru ca acestea să fie atinse.

După părerea președintelui, trebuie să ținem cont de deteriorarea relațiilor dintre NATO și Rusia, iar România este un stat care trebuie să își apere cetățenii oriunde s-ar afla ei.

Strategia se raportează la un concept multi-dimensional al securității, a susținut președintele în prezentarea verbală a strategiei.

Astăzi, după ce am căutat acest document preț de aproape două zile, am decis să afirm că, în calitatea cea mai firească de cetățean al acestei țări la care se referă strategia, cu implicații extrem de importante pentru proiecția pe următorii ani a implicării noastre, pe toate planurile existențiale, ca entități individuale, dar mai cu seamă ca națiune, sunt exclus de la a vedea și a spune ceva despre documentul de referință.

Pe scurt: consider, ca român, de oriunde aș fi și orice aș face, că am dreptul de a accesa Strategia Națională de Apărare a Țării (pentru perioada 2020-2024), în stadiul de dinainte de a fi expusă votului final în Parlamentul României.

De ce? Această strategie ne influențează major viața și, mai cu seamă, activitatea. Absolut tot ce se prevede în acest concept revine, pentru execuție, românilor de pretutindeni, dar mai cu seamă din România. Așa rezultă chiar din titlul prezentat de președinte.

Sau nu? ”Țării” nu este la fel de clar ca atunci când nominalul face precizarea fermă, indubitabilă. Oare fugim de acest aspect? Supărăm vreun ”amic”?

Vreau să fiu admis ca ROMÂN în țara mea, ROMÂNIA.

Consider că, dacă în sufletul meu sunt român cu adevărat, mă voi identifica mereu cu ROMÂNIA.

Am jurat credință ”Patriei mele, ROMÂNIA!”, nu unei țări nespecificate...”, a spus vicepreședintele ALDE pe pagina sa de Facebook.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.