Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

SOC: JUMATATE DINTRE AMERICANI CRED CA BIDEN E DUS CU PLUTA. CE RASPUNDE PRESEDINTELE SUA

Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 23 ianuarie 2022 la 11:23, in Politics. 509 vizualizari Intra in discutie Tagurijoe biden, sanatate mentala, sondaj, sua shortlinkhttp://crct.ro/nz2X

În prag de război cu Rusia, agitație mare în SUA pe tema sănătății mentale a președintelui Joe Biden. Sondajele relevă că numărul celor care îl consideră dus cu pluta pe președinte crește vertiginos și va trece curînd de 50%. Chestionat direct ieri, într-o conferință de presă, Joe Biden a răspuns că nu are idee de ce oamenii cred asta din ce în ce mai mult.

Acum cîteva săptămîni, siteul Politico.com, specializat în difuzarea de sondaje, a prezentat o cercetare sociologică efectuată de compania globală Morning Consult conform căreia alegătorii au îndoieli din ce în ce mai mari cu privire la sănătatea și starea mentală a președintelui Joe Biden, cel mai în vârstă american ajuns la Casa Albă.

Doar 40% dintre alegătorii chestionați au fost de acord cu afirmația că Biden „este sănătos”, în timp ce 50% nu au fost de acord. Acea diferență de 10 puncte procentuale – în afara marjei de eroare a sondajului – reprezintă o schimbare masivă de 29 de puncte față de octombrie 2020, când Morning Consult a pus ultima dată întrebarea și a constatat că alegătorii credeau că Biden era sănătos cu o marjă de 19 procente.

Întrebați dacă Biden este apt mental, alegătorii erau în noiembrie aproape egal împărțiți, 46% spunând că este și 48% că nu. Dar această diferență de doar 2 procente contrasta puternic cu cifrele lui Biden din octombrie 2020, când diferența era de 21% în favoarea celor care îl credea apt mental.

Într-o conferință de presă susținută ieri, la Casa Albă, Biden a fost chestionat frontal de reporterul James Rosen, de la Newsmax, de ce crede că americanii au ajuns să se îndoiască în număr atît de mare de capacitatea sa mentală.
Rosen a invocat un nou sondaj realizat de Politico în ultimele zile, în care cifra celor care cred că Biden nu e în integritatea sănătății mentale a ajuns la 49%. Numărul celor care sunt convinși cu tărie de faptul că Biden e întreg la cap e de 22%, în timp ce teza contrară e susținută cu tărie de 37%. Restul procentelor vin de la americani care ”cred oarecum” în capacitatea sau incapacitatea mentală a lui Biden.

”I have no idea (Nu știu de ce). Nu cred în sondaje” a răspuns întrebării Biden.

În presa americană se vorbește tot mai insistent, în cazul lui Biden, de ”cognitive decline”, declinul cognitiv fiind, prin definiție, o paletă de modificări ale capacităţii cognitive, inclusiv ale capacităţii de memorare şi raţionament. Modificările sunt suficient de evidente pentru a fi observate de către pacient sau familia acestuia dar într-o măsură în care nu afectează capacitatea acestuia de a desfăşura activităţile cotidiene. Aproximativ 15-20% dintre persoanele peste 65 de ani suferă de declin cognitiv mediu, iar o persoană care are declin cognitiv mediu are un risc mai mare de a dezvolta Alzheimer sau o altă formă de demenţă. (Bogdan Tiberiu IACOB)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.