Reteaua Corect

Soția lui Ponta, Daciana Sârbu, desemnată raportor la Parlamentul European

Eurodeputata Daciana Sârbu a fost desemnată raportor la Parlamentul European pentru politica de coeziune şi agricultura. Parlamentul European va dezbate în perioada următoare direcţiile de acţiune ale UE în aceste domenii, iar în această calitate, europarlamentarul român va stabili opinia Comisiei de Mediu şi Sănătate publică din partea Grupului Socialist (ca raportor din umbră) în privinţa reformei politicii de coeziune, precum şi în privinţa practicilor comerciale neloiale din lanţul alimentar, scrie Agerpres.

Politica de coeziune a UE rămâne un instrument important pentru dezvoltarea României, iar în perioada post-2020, ritmul dezvoltării trebuie accelerat, se arată într-un comunicat de presă transmis luni de eurodeputată.

"Propunerea Comisiei privind bugetul de coeziune este una benefică pentru ţara noastră, dar va conta enorm cum vor decurge negocierile la nivelul instituţiilor europene pe acest subiect şi, ulterior, capacitatea de fructificare a acestor oportunităţi. Avizul se va axa în mod special pe elementele ce ţin de încurajarea creşterii economice verzi şi energia sustenabilă, dar şi pe sprijinirea inovaţiei şi cercetării. Domenii foarte importante pentru ţara noastră, precum gestionarea deşeurilor - unde avem foarte multe de recuperat pentru a atinge ţintele europene - sau finanţarea proiectelor care contribuie la protejarea mediului vor intra sub incidenţa acestui raport, fiind incluse în capitolul economie circulară", afirmă Daciana Sârbu.

Raportul care priveşte domeniul agriculturii este, de asemenea, foarte relevant pentru România. "Combaterea practicilor comerciale neloiale din lanţul alimentar înseamnă, practic, întărirea poziţiei pe piaţă a producătorilor agricoli, şi în primul rând a micilor producători, care în acest moment sunt lipsiţi de putere de negociere şi beneficiază extrem de puţin de pe urma muncii lor. De asemenea, unul dintre obiective este stabilirea unor obligativităţi în contractele dintre retaileri şi fermieri, care să-i protejeze pe fermieri de rezilieri ale contractelor în
ultimul moment. E nevoie de legislaţie care să le ofere mai multă protecţie şi un cuvânt mai greu de spus atunci când vine vorba de valorificarea produselor pe care le obţin. Îmbunătăţirea situaţiei fermierilor, şi în mod special a micilor fermieri, trebuie să fie un obiectiv al reformării agriculturii europene", adaugă eurodeputata.

Daciana Sârbu este vicepreşedintă a Comisiei de Mediu, Sănătate publică şi Siguranţă alimentară, precum şi membră a Comisiei de Agricultură a forului european.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.