"Votul indicativ dat ieri în Consiliu în cazul procedurii de selecție a Procurorului European nu are nicio însemnătate pentru audierea și votul care vor avea loc în Parlamentul European pe 26 februarie. Parlamentul European nu este o anexă a Consiliului. Vom ține audierea și vom face propria evaluare noastră.
De multe ori în procesul legislativ rezultatul final diferă de ceea ce a vrut Consiliul la început. Eu am văzut-o cu ochii mei anul trecut când am negociat întreg bugetul Uniunii Europene ca negociator șef al Parlamentului European. Consiliul a vrut un buget mai mic decât proiectul de buget propus de Comisie. Parlamentul a vrut un buget mai mare decât proiectul de buget propus inițial de Comisie. Rezultatul pe care l-am negociat eu a fost un buget mai mare, adică așa cum a vrut Parlamentul, nu cum a vrut Consiliul", scrie Mureşan pe Facebook.
Procurorul Jean-François Bohnert, din Franţa, s-a clasat pe primul loc în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului-şef european. În urma votului reprezentanţilor statelor membre UE, Jean-François Bohnert, din Franţa, a obţinut 50 de puncte, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter cu un scor egal, de 29 de puncte.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.