Reteaua Corect

Si-a înscenat sau nu George Simion atacul sau încă o tema falsa in agenda publica

Scris de newsreporter in 25 ianuarie 2022 la 10:05, in Politics. 402 vizualizari Intra in discutie Taguri24 ianuarie, atac, aur, George Simion, insenat shortlinkhttp://crct.ro/nz3q

„George Simion a fost atacat! Umilință supremă pentru AUR. Poliția a intervenit”, “Atacul asupra lui Simion, o înscenare? AUR a încercat să confiște ziua de 24 ianuarie” sau „Nimic din ceea ce s-a întâmplat astăzi la Iași nu a fost întâmplător”: acestea sunt doar câteva dintre titlurile propuse de așa-zise „reputate” trusturi media autohtone, respectiv de către edilul municipiului Iași

Cu ocazia sărbătoririi Micii Uniri, mai mulți membri AUR s-au reunit la Iași pentru o horă, eveniment tradițional sărbătorit în anii trecuți pe data de 24 ianuarie. Primăria Iași a anulat, însă, în acest an, toate evenimentele publice din cauza pandemiei. George Simion, copreședinte AUR, a declarat, luni dimineață, că AUR organizează evenimentul, indiferent de situația pandemică.

„Vrem să facem nici mai mult nici mai puțin decât o horă. Și știm că, în orașul primarului al cărui nume nu vreau să îl pronunț, este interzis. Nu este manifestație AUR, nu vom avea steaguri de partid, invităm pe toți românii în fața Palatului Culturii pentru că este o zi națională”, a declarat George Simion. O persoană din mulțime ar fi aruncat cu cerneală înspre George Simion. Bărbatul a fost identificat de jandarmi și scos din mulțime. Reacția lui George Simion a fost următoarea: „Eram în horă și un individ a venit și a aruncat cu ceva albastru în mine (…) Nu este motiv să ne strice sărbătoarea. Rog Poliția să nu îl amendeze pe individ”.

Reacția lui Simion a fost normala, din punctul meu de vedere a dat dovada de demnitate, cat si de empatie pentru cetățenii care nu îl simpatizează, ori aceasta este o calitate importanta pentru un om politic care se vrea lider. Pe parcursul zilei, am observat însă ca mulți analiști/activiști au avut o părere foarte diferita de a mea, fapt care m-a si determinat sa scriu acest text.

„Mai degrabă, n-ar trebui ca Poliția să-l audieze pe organizatorul evenimentului, adică George Simion, din moment ce AUR a făcut hora unirii în centrul Iașului, deși primăria a anulat evenimentele publice din cauza pandemiei?”, a reacționat un analist reputat. Nu este însă bizar faptul ca primăria Iași a anulat evenimentele publice din cauza pandemiei chiar de ziua Micii Uniri? Întreb asta pentru ca, surpriza, tot primăria Iași a fost unul dintre putinele municipii care au organizat revelionul in piața publica, acum doar câteva săptămâni. Conform G4 Media, costul revelionului organizat de primărie a fost aproximativ 600.000 lei.

Președintele Mișcării pentru Dezvoltarea Moldovei, Dorin Dobrincu, susține că AUR încearcă să confiște ziua de 24 ianuarie. Ionel Apostol, președintele asociației ”Împreună pentru A8” o mișcare civica care (nu știu in ce moduri) susține construcția autostrăzilor in Moldova, a mers însă si mai departe: ”Este o înscenare, eu așa cred. Omul (George Simion – n.r.) și-a dorit victimizarea. Se vede cum a venit acel tânăr din spate și l-a stropit, iar Simion n-a schițat niciun gest. E doar pentru naivi chestia că ar fi fost o acțiune neplanificată”. Ionel Apostol a declarant si ca “Iașiul nu înseamnă AUR.” Nu am auzit însă pe nimeni care sa declare in vreun fel faptul ca „Iașiul însemnă AUR”, așa ca nu înțeleg exact cui dorește sa răspundă Ionel Apostol.

Ziua de 24 ianuarie ar trebui sa fie despre tradiție, toleranta si recunoștința pentru strămoși. Sa ne amintim de toate motivele care ne leagă, nu de ceea ce ne diferențiază. Poate ca Simion a fost atacat, sau poate ca a fost doar o regie. Asta însă contează mai puțin. Ceea ce contează însă, este faptul ca si in zi de sărbătoare, agenda publica este intoxicata de mass-media cu subiecte false. Mă întreb daca va veni vreodată ziua când toți Romanii ne vom bucura împreună de sărbătorile noastre, fără sa se găsească unii „mai deștepți” care sa caute nod in papura. Nu suntem noi cei mai deștepți si cei mai drepți, dar au fost totuși oameni care s-au sacrificat cu prețul vieții ca sa existam noi, astăzi, cu bune si cu rele. De aceea consider ca toți cei care s-au exprimat in spațiul public in aceasta zi de sărbătoare doar ca sa distragă atenția de la subiectul real, sau mai rău, ca sa dezbine, ar fi făcut mai bine sa își tina vorbele pentru dânșii! Daca nu din conștiință națională, măcar din bun simt.

P.S. Mi se pare cel puțin interesant modul în care AUR a ales să îl propună pe Calin Georgescu președinte de onoare chiar în Ziua Unirii. Au vrut oare să mascheze această schimbare în structura conducerii partidului? Oare liderii AUR considera aceasta numire un act de slăbiciune?

de Andrei Gușă

Sursa: SolidNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.