Reteaua Corect
Cozmin Gusa

Sezon nou din serialul DEBARONIZĂRII!

Scris de Cozmin Gusa in 24 septembrie 2023 la 11:02, in Politics. 424 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXi

Mulți români e posibil să fi visat azi-noapte purcoiul de bani însemnați de către DNA, 1.25 milioane RON, pe care baronul ''Buzatu de Vaslui'' ar fi trebuit să-i bage-n buzunar, iar după ce au visat banii, s-or fi trezit azi înjurând politicienii hoți sau blestemând soarta nedreaptă. A început de fapt sezonul nou din serialul ''debaronizării'', ce este montat de vreo 20 de ani și rulează cu precădere în anii preelectorali.

Care e intriga primului episod? Un om de afaceri clujean s-a înțeles cu Buzatu să i se aloce un contract de asfaltare în județul Vaslui, în valoare de 12.5 milioane RON, iar el să-i remită cash baronului, înaintea demarării lucrărilor, fix 10% din valoare. Metoda e patentată și-a fost folosită de baronii mai mari sau mai mici din toate județele, orașele și comunele României, că doar așa au devenit mari și bogați oameni de afaceri frații, copiii, nepoții, sau prietenii politicienilor ce conduc țara. Clujeanul nostru, neavând această sumă sau fiind prins cu alte matrapazlâcuri de către DNA, l-a denunțat pe Buzatu și s-a organizat flagrantul, la ceas de seară, într-un restaurant, cu banii însemnați, adică așa cum scrie la manual. După perchezițiile de 6 ore de la locuința baronului, în urma cărora multe alte detalii infamante vor ieși la iveală, primul episod din serialul ''debaronizării'' s-a încheiat cu arestarea lui Buzatu în zorii zilei de sâmbătă.
Pentru PSD e o lovitură mare, ăsta e și motivul pentru care Marcel Ciolacu a cerut imediat organizarea azi a unui Consiliu Național care să decidă excluderea lui Buzatu. Din punct de vedere al imaginii publice a PSD asta nu va rezolva mai nimic, dar atmosfera în partid a devenit incendiară. Câți dintre cei ce vor vota azi excluderea lui Buzatu or avea la activ fapte similare, documentate sau nu?! Dacă zic că toți, aș exagera, dar putem considera că vorbim despre o majoritate de tip Buzatu, baroni ce vor vota azi împotriva acestuia, gândindu-se că îi poate aștepta o soartă similară la orizontul următoarelor luni. 
Deloc diferită e atmosfera la PNL, ai cărui baroni nu sunt mai breji, ba chiar se gândesc că, pentru ''echilibrul și stabilitatea guvernării'', într-un viitor episod va urma la rând unul dintre ei și, dacă la PSD a fost unul de calibrul, influența și vechimea lui Buzatu, trebuie să ''pice la zar'' pentru arestare un liberal similar. Și uite așa vom urmări la televizor în această toamnă seria nouă din serialul ''debaronizării'', a cărui ediție inaugurală a fost lansată acum 20 de ani, în timpul guvernării Adrian Năstase, și se intitula ''Baron vinovat, dar CENTRUL e imaculat'', vrând să sugereze că liderii centrali sunt nevinovați, hoți sunt doar cei din județe ce-i fură și umilesc pe bieții români.
În 2004 serialul a făcut audiență la public, dar a avut efect de bumerang asupra CENTRULUI, Adrian Năstase a pierdut alegerile în fața lui Băsescu tocmai din pricina faptului că românii au priceput că cel ce conducea un partid atât de corupt, n-are cum să fie cinstit. Și nu era! E de presupus că regizorii actualei serii din ''debaronizare'' știu asta, deci intriga și ulterioara desfășurare vor fi diferite.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.