Reteaua Corect
Stelian Tanase

Sex şi bani în Biserică

Săptămina asta știrile despre Biserică au ținut pagina intii. Intii de toate, Biserica (ma refer la cea ortodoxa aici, sub sceptrul patriarhului Daniel) este zguduită de scandaluri sexuale. Un preot (Cristian Pomohaci) și un episcop(!!! ) sunt implicati ( separat ) în practici homosexuale. Pe scurt, este un scandal fără precedent. Asta a îndemnat BOR să nu ignore situația cum făcea de obicei. Probabil că episcopul de Huși (prins în flagrant într-un filmuleț în timpul unei partide de sex cu un preot ) va fi demis și trimis la o mănăstire ca simplu călugăr. Și acolo va avea un cîmp larg de desfășurare pentru metehnele sale.

Nici vorbă, circulau destule zvonuri despre asemenea practici, și nu de azi de ieri. Mediul este propice împerecherii între persoane de același sex, numai că de data asta este vorba de fapte certe. Odată cu telefoanele mobile si camerele video minuscule se pot înregistra pe ascuns tot felul de lucruri, altădată inaccesibile. Inclusiv partide de sex. Episcopul de Huși a fost prins într-o ambuscadă. Acest tip de imagini pot fi folosite pentru șantaj, estorcări, presiuni. Cazul de față. Așa au și ajuns în mass-media ultimele scandaluri, cînd episcol homosexual a refuzat să plătească cîte 50.000 de euro unor preoti care dețineau proba !!! Nimeni nu crede că aceste cazuri sunt singulare. Numai că (în lipsă de probe concludente ) cazurile precedente au fost mușamalizate.

Daniel se afla în față situației celei mai problematice de cînd este patriarhul Bisericii ortodoxe române. Credibilitatea sa și a BOR depind de reacția pe care o va avea la aceste fapte mizere, mai ales că morala și evlavia aici lipsesc. E doar mizerie umană și atît.

Altă poveste este cea cu impozitarea veniturilor Bisericii. A ieșit zilele astea la rampă întii Eugen Teodorovici, consilier al primului ministru de numai citeva zile. Apoi Liviu Dragnea ( un social-democrat, presupus ateu, daca ne luăm după doctrină) și Klaus Iohannis (un conservator, credincios ) au dat replica.Aadevărul este că Guvernul este constrîns să facă rost de bani, pentru că la acest capitol stă prost. A aruncat un balon de încercare prin vocea lui Eugen Teodorovici care a declarat joi seară –  „Biserica trebuie să înţeleagă şi să aleagă. Trăim în secolul XXI. Este nevoie de bani!”. A doua zi a fost demis. Pentru asta, dar și pentru altele.

Ca ex-ministru de finanțe, Eugen Teodorovici știe bine că sunt bani mulți în visteria Bisericii. Ținta lui era clară – bugetul ar avea numai de cîștigat daca s-ar impozita activitățile ei. Economicește, este corect! Numai că Biserica este cea mai puternică instituție, un stat în stat. Daca te pui rău cu biserica (ortodoxă mai ales) ai mari probleme. Partidele au curtat și curtează insistent Biserica și i-au creat în timp mari avantaje (economice, în primul rind) în speranța sprijinului electoral. Există un preot cu enoriași în fiecare sat. Acolo lumea se ia după zisele preotului cînd merge la vot. Un agent electoral mai puternic nu există.

Aceste considerente au dus la declarațiile convergente și mai ales grăbite ale lui Liviu Dragnea și Klaus Iohannis contra ideii lui Eugen Teodorovici. Capii bisericilor din România pot dormi liniștiți pe chestia taxelor și impozitelor.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.