Reteaua Corect
Adrian Severin

Severin iese din nou în lumea larga

Scris de Adrian Severin in 05 februarie 2023 la 11:15, in Politics. 665 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAQk

Prin grația revistei Q Magazine, căreia îi mulțumesc și pe această cale, suportul video (diapozitivele / power points) al conferinței mele mai sus menționate a fost tradus în limba română și dat publicității, devenind astfel accesibil tuturor românilor interesați de temă.

Forma originară, elaborată de mine în limba engleză, a fost publicată pe pagina mea de Facebook imediat după susținerea conferinței. 
Preiau aici și varianta românească din două motive: 
1. Pentru ca inclusiv vizitatorii acestei pagini care nu cunosc limba engleză să aibă posibilitatea de a cunoaște și înțelege analiza mea. 
2. Întrucât, recent, a apărut un Raport al cunoscutei Rand Corporation care, în esență, împărtășește observațiile mele și ajunge la concluzii asemănătoare, respectiv recomandă ieșirea rapidă a SUA din războiul ucrainean. (Un alt analist american apreciază, în cunoscuta publicație “The Hill”, că și dacă soluția ieșirii din război printr-un compromis ruso-american inacceptabil pentru liderii de la Kiev va fi calificată drept “trădare”, aceasta rămâne varianta optimă; adică cea mai puțin costisitoare pentru SUA.)
Adaug trei precizări: 
i. Îmi cer scuze pentru aroganța de a formula, uneori cu anticipație, concluzii convergente cu cele ale unor prestigioși politologi americani sau ale unor reputate instituții specializate în analiză strategică apropiate de administrația americană. Recunosc că este un deficit de smerenie, dacă nu cumva avem de a face cu “putiniști” americani sub acoperire. 
ii. Argumentele și concluziile mele sunt menite a-i ajuta pe planificatorii politici americani să își identifice erorile de apreciere și să evite un dezastru strategic cu consecințe nefaste atât pentru SUA cât și pentru aliații ei. Acesta este un semn de americanofilie, iar nu de americanofobie. Întreaga mea analiză este semnul prieteniei pentru America și al grijii ca ea să nu se prăbușescă, antrenând în căderea ei și partenerii strategici care au mizat totul pe puterea sa, precum sărmana Românie. 
iii. Am oferit materialul prezentat aici mai multor posturi de televiziune bucureștene sau găzduitori de așa numite “podcasturi” pentru o eventuală dezbatere aprofundată, realizată sine ira et studio (fără furie și fără părtinire). Oferta a rămas fără răspuns. Desigur, avem alte priorități. Cum ar fi, de pildă, întocmirea de “liste negre” cu cei care nu cântă în corul propagandei de război a Guvernului.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.