Reteaua Corect

Serviciile secrete din SUA au aflat adevărul despre atacul cu drone de la Kremlin

La începutul lunii mai, Rusia a acuzat Ucraina că ar fi atacat Kremlinul, reședința președintelui Vladimir Putin, însă acuzația a fost negată de Kiev. Acum, oficiali din Serviciile Secrete din Statele Unite au declarat că Ucraina a fost probabil în spatele atacului cu drone de la Moscova și nu a existat o acțiune rusă sub ”steag fals”, cum s-a vehiculat inițial de către unii oficiali americani, relatează Ziare.com.

Deși atacul cu drone a provocat puține pagube, a anulat sentimentul de securitate și invincibilitate pe care Kremlinul a încercat să-l înfățișeze la Moscova, în ciuda haosului pe care l-a creat cu războiul său din Ucraina, potrivit The New York Times.

Dar după atacul cu drone de la Kremlin, Statele Unite au interceptat comunicații în care oficiali ruși au fost auziți discutând incidentul și concluziile anchetei preliminare a Moscovei cu privire la ceea ce a avut loc. În acele discuții interne, oficialii ruși au părut surprinși de intruziunea dronei și au dat vina pe Ucraina. Oficialii americani au spus că aceste informații i-au ajutat să-i convingă că atacul nu a fost efectuat de ruși.

„Văzând cum a răspuns Kremlinul îmi sugerează că aceasta a fost un eșec și o surpriză pentru ei, și nu un steag fals deliberat”, a spus Dara Massicot, analist militar la RAND, referindu-se la atacul cu dronă.

„Loviturile subminează, de asemenea, percepția asupra capacităților de supraveghere a spațiului aerian al Moscovei și a faptului că Kremlinul este în siguranță - acestea sunt percepții importante pe care ar dori să le mențină.”

Statele Unite au interceptat și conversații ucrainene în care oficialii au spus că ei cred că țara lor este responsabilă pentru atac. Dar acești oficiali păreau să nu știe cine din sistemul ucrainean ar fi putut planifica sau executa acest lucru.

Oficialii americani spun că unii agenți ascunși ucraineni lucrează în mare măsură independent și fără supravegherea directă a domnului Zelenski sau a adjuncților săi de top. Oficialii spun că nu cred că Zelenski semnează toate operațiunile ascunse, iar măsura în care este conștient de acestea dinainte nu este clară.

Oficialii americani au avertizat în mod repetat Ucraina să nu efectueze atacuri importante în interiorul Rusiei, invocând riscul escaladării. De asemenea, ei au respins în general eficacitatea atacurilor, pe care le văd ca o distragere a atenției de la cea mai importantă luptă: campania de la Kiev împotriva forțelor ruse din sudul și estul Ucrainei.

Experții americani au negat public că au permis sau încurajat atacurile transfrontaliere și spun că nu sprijină utilizarea echipamentelor americane în astfel de operațiuni. Administrația Biden nu vrea ca Moscova să creadă că Statele Unite sunt complice la atacuri.

Deși atacurile ascunse par să fi avut un efect redus până acum asupra cursului conflictului din Ucraina, ele au demonstrat capacitatea Kievului de a pătrunde adânc în interiorul Rusiei. Oficialii americani spun că scopul operațiunilor ar putea fi acela de a întări moralul Ucrainei și de a străpunge aura de invulnerabilitate care îl înconjoară pe președintele rus Vladimir Putin.

Video pe Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.