Reteaua Corect
Silviu Ionescu

Semnale contradictorii ale Uniunii pentru Romania

Declaratia recenta a comisarului european Algirdas Semeta, prin care inaltul oficial ne critica ca nu luptam contra celor care deturneaza fondurile comunitare, este in totala contradicite cu cea a directorului general al OLAF, Gianni Kessler!

Comisarul Semeta sustine ca autoritatile romane au demarat actiuni de verificare a posibilelor fraude, semnalate de catre OLAF, in doar 27% dintre aceste cazuri, cata vreme conducatorul executiv acestei institutii, directorul general Kessler, afirma ca tara noastra are o autoritate nationala cu care lucreaza destul de bine si in orice caz, mai indeaproape decat, de exemplu, cu cea britanica, care ar fi destul de refractara la solicitarile de colaborare ale specialistilor anti-frauda de la Bruxelles.

Cu alte cuvinte, demnitarul care conduce politic OLAF-ul ne critica, iar cel care este seful efectiv al acesteia se declara multumit!

Sunt convins ca amandoi au dreptate, fiecare in felul sau, insa inclin sa iau mai in serios afirmatia directorului general al OLAF, care, atunci cand face o apreciere, are in vedere situatia de ansamblu si modul cum colaboreaza cu toate cele 27 de autoritati nationale ale statelor membre.

In plus, intre un politician, cum este comisarul Semeta si un inalt functionar, adica directorul general Kessler, este de preferat sa-l credem pe cel de-al doilea, stiind ca prima pozitie se obtine la recomandarea unuia dintre statele membre si ca ea se castiga in functie de lobby-ul pe care-l face acea tara, iar pregatirea candidatului, in domeniul respectiv, reprezinta doar un element secundar.

Concluzia ar putea fi aceea ca Romania intr-adevar a reusit sa verifice doar putine  dintre cazurile semnalate de catre oficialii Uniunii, dar in acelasi timp putem intelege si ca practic, la aceasta data, nu se puteau lucra mai multe dosare asupra carora planeaza suspiciunea de frauda.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.