Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Securitatea lui. Pe banii tai!

Iata, s-a constituit o veritabila garda pretoriana. O securitate paralela. Si personala. In beneficiul unui om politic. Al lui Traian Basescu. Pe bani publici. Pe foarte multi bani. Si prin violarea legilor statului roman si a regulilor democratice. Si a vietii personale. Prin alterarea proceselor democratice. O parte din DNA face zid in jurul lui Basescu. Si politie politica. Iar acest segment otravit al procuraturii este aparat de CSM.

Este oficial. Inalta Curte de Casatie si Justitie ne informeaza ca, in perioada iulie-august a acestui an, numarul de interceptari solicitate si aprobate este de 80 de ori mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut. Este uluitor. Ce s-a intamplat atat de diferit in acest an? A crescut cumva exponential, adica de circa 80 de ori, criminalitatea? S-au savarsit de 80 de ori mai multe delicte penale? Sau DNA, ca institutie, a devenit de 80 de ori mai activa si, ca atare, am avea o performanta pe masura? Masurata in numarul de dosare penale, in calitatea probelor si in certitudinea unor viitoare condamnari? Care este adevarul, ponind de la cifra de mai sus, al activitatii domnului Daniel Morar in fruntea DNA?

Nu exista nicio certitudine dar nici macar indicii ca in perioada iulie-august a acestui an criminalitatea in Romania a explodat si a ajuns de 80 de ori mai mare decat anul trecut. Nu a primit nimeni vreun semnal oficial in acest sens. Nici macar Serviciul Roman de Informatii, care tocmai si-a pregatit bilantul si care oricum livreaza zilnic sute de note informative, nu a semnalat asa ceva. Si atunci, de unde pana unde aceasta explozie a numarului de interceptari oficiale? Care presupun si cheltuieli pe masura. Costuri uriase. Din bani publici. In vremuri de criza. Ei bine, tot ce s-a schimbat, tot ce este diferit fata de iulie-august 2011 consta in evenimentele politice legate de suspendarea Traian Basescu din functia de presedinte si de organizarea referendumului pentru demiterea sa.

Reprezinta suspendarea unui presedinte pentru a doua oara si consultarea cetatenilor, in vederea demiterii sale, un act criminal de o asemenea anvergura incat sa inmulteasca de 80 de ori numarul de interceptari aprobate? Raspunsul este afirmativ, dar intr-o singura ipoteza. In ipoteza in care o parte din DNA s-a transformat in garda pretoriana. In politie politica.

Cifra care a explodat de 80 de ori reprezinta mandatele de interceptare solicitate si aprobate. In realitate, au existat cu mult mai multe interceptari neautorizate. Ilegale. Despre care cetatenii au aflat prin intermediul a fel de fel de stenograme, livrate presei basiste direct de DNA. Practic, au fost urmariti oficial 165 de lideri USL. O cifra uriasa. Acesta s-ar putea sa fie doar inceputul. Un fel de repetitie generala pentru alegerile din decembrie.

Acum avem dovada. Pentru regimul Basescu, consultarea cetatenilor reprezinta mai mult decat o trauma. Este un atentat. O lovitura de stat. Care trebuie contracarata ca orice infractiune majora. Oare Guvernul USL nu are nimic de spus? Macar referitor la bugetul astfel irosit al institutiei?

Comentarii (3):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.