Reteaua Corect

Se schimbă 'vocea' la Casa Albă

Jen Psaki va înceta vineri să îndeplinească rolul de purtătoare de cuvânt a preşedintelui american Joe Biden, la doar 43 de ani şi după ceva mai mult de un an de la preluarea funcţiei, relatează AFP, potrivit Știripesurse.

Ea va veni vineri pentru ultima dată la pupitrul celebrei săli de presă a Casei Albe pentru a susţine conferinţa de presă cotidiană a executivului american.

Jen Psaki a spus tot timpul că va renunţa la funcţie după acest interval de timp, afirmând că vrea să petreacă mai mult timp cu cei doi copii ai săi.

Începând de luni, adjuncta sa Karine Jean-Pierre va prelua rolul de a răspunde întrebărilor jurnaliştilor americani acreditaţi la Casa Albă. Prima femeie de culoare şi lesbiană declarată care va prelua titlul de "secretar de presă", ea va trebui să apere un Joe Biden impopular, care a trebuit să-şi îngroape speranţele de reforme şi de reconciliere politică, comentează France Presse.

Jen Psaki a dat asigurări că ea şi succesoarea ei împărtăşesc aceeaşi ambiţie - "să creeze un mediu de lucru fără lovituri de teatru".

De fapt, ea a readus calmul după scandalurile din mandatul lui Donald Trump.

Fosta înotătoare de performanţă a evitat sincopele, navigând cu uşurinţă prin toate subiectele şi evitând cu zâmbetul pe buze temele sensibile.

În timp ce purtătorii de cuvânt ai lui Donald Trump îi jigneau pe jurnalişti, părăsind uneori sala de presă, Jen Psaki îi felicita pe reporteri pentru o aniversare, o căsătorie sau o promovare.

Licenţiată în sociologie şi în engleză, ea s-a lansat în politică în cadrul Partidului democrat şi s-a rodat în mai multe posturi de comunicare în timpul administraţiei Obama.

Ea a fost timp de doi ani purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, ceea ce a făcut să fie luată drept ţintă de presa rusă apropiată de Kremlin.

Jen Psaki a fost descrisă în iunie 2021 de preşedintele rus Vladimir Putin drept "o tânără drăguţă, cultivată" care "amestecă mereu totul", o declaraţie considerată sexistă.

La Casa Albă, discuţiile sale în contradictoriu cele mai animate au avut loc cu jurnalistul vedetă al Fox News, Peter Doocy.

Jen Psaki a lăsat până acum să planeze misterul asupra viitorului ei, dar, potrivit presei, ea se va alătura canalului MSNBC, de orientare progresistă.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.