Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Se îngroaşă rău de tot gluma. Cu Liviu Dragnea

Scandalul generat de Rise Project riscă să frângă coloana vertebrală a puternicului şef PSD. Ziariştii au pus mâna pe un document bombă. Desigur, în măsura în care actele descrise sunt adevărate. Documentul provine de la o instituţie a statului român. Serviciul secret al Ministerului de Interne. Este descrisă o mega-escrocherie pe bani publici, de care se face responsabil Liviu Dragnea. Dacă documentul e autentic, dacă faptele sunt reale, nu e nicio scăpare. Sunt aşadar doi de dacă.

Dacă instituţia care a emis respectivul raport are caracter secret, atunci şi documentul ca atare este secret. Prin urmare, Ministerul de Interne condus de o colaboratoare apropiată a domnului Liviu Dragnea, doamna Carmen Dan, venită tot din Teleorman, locul în care ar fi acţionat societatea comercială Tel Drum, poate liniştit să nege autenticitatea raportului. Şi cine ar putea controla? Absolut nimeni. Pentru că, de curând, prin modificarea legii, în fruntea serviciului secret se află o persoană care sub nicio formă nu mai poate fi controlată nici de preşedintele României şi nici de CSAT.

Prin urmare, dacă este sau nu real că Liviu Dragnea deţine acţiuni la purtător, fiind chiar majoritar, la această societate din Teleorman, preluată cândva de la stat, şi care a realizat venituri uriaşe din contracte cu statul pe raza respectivului judeţ, asta nu putem să aflăm de la ministrul Carmen Dan. Dar de unde din altă parte?

Respectiva societate cu acţiuni la purtător este înregistrată undeva. Dacă instituţiile statului, altele decât cele aflate într-o formă sau alta în subordinea lui Liviu Dragnea, ar merge pe firul faptelor descrise în invocatul raport al serviciului secret şi pe urma documentelor rezultate în urma licitaţiilor trucate, lucrurile ar putea fi lămurite în scurt timp. Dar cine poate prelua în acest caz iniţiativa?

Se pare că ne aflăm într-un cerc vicios. În acest moment, nu există nicio instanţă independentă, cu excepţia Parchetului General – care s-a văzut cât de multe bube are în cap – capabilă să declanşeze o anchetă pe această temă. Serviciul Român de Informaţii nu poate să o facă. Pentru că se ocupă de combaterea terorismului şi a spionajului săvârşit pe teritoriul României. Nu şi de marea corupţie. Chiar dacă, cândva, CSAT i-a trasat această sarcină. CSAT nu ţine loc nici de lege, nici de organ legiuitor.

Şi iată cum întreaga tărăşenie, în urma căreia Liviu Dragnea îşi poate pierde capul, depinde de decizia unuia dintre cele mai contestate personaje ale momentului, procurorul general al României, Augustin Lazăr.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.