Reteaua Corect

Se fac pregătiri intense pentru instalarea bazei militare americane pe Marea Neagră

Scris de newsreporter in 16 martie 2023 la 09:07, in Politics. 378 vizualizari Intra in discutie Taguriamricani, baza militara, marea neagra, NATO, sua shortlinkhttp://crct.ro/nB20

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal vorbit despre un eveniment deosebit de important ce a avut loc ieri, pe data de 14 martie. Este vorba despre cea de-a 8-a reuniune a Dialogului de Parteneriat Strategic între România și SUA, care s-a desfășurat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, scrie SolidNews.

În cadrul acestei discuții, au fost abordate teme ce țin de cooperarea bilaterală în domenii strategice, precum cel politic, cel energetic, al apărării, economic și al consolidării relațiilor interpersonale. Totodată, s-a adus în discuție intensificarea sprijinului pe care România îl oferă Ucrainei și Republicii Moldova. Asta s-a prezentat în comunicatul oficial.

Ce nu s-a transmis în comunicatul oficial, dar a fost prezentat de jurnalista Iosefina Pascal este tocmai faptul că armata americană și-ar putea deschide baza militară la Marea Neagră în 2023, aceasta reprezentând principala modalitate prin care ar putea fi întărit flancul estic al NATO. Presa a scris despre faptul că baza militară americană din România ar putea fi deschisă în baza legii securității la Marea Neagră adoptată în decembrie 2022 de către Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European.

Pe lângă întâlnirile de la București, Klaus Iohannis a avut o ședință cu președintele bulgar Rumen Radev în urma căreia se va semna un document ce se referă la cooperarea în domeniul afacerilor europene, dar și la cooperarea în domeniul apărării și al securității în contextul dificultăților provocate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva  Ucrainei, după cum a prezentat Iosefina Pascal. Scopul este asigurarea susținerii Kievului, întărirea flancului estic și restabilirea unui climat de securitate în regiunea Mării Negre. Pare că motivul întâlnirii dintre Radev și Iohannis este instalarea bazei americane la Marea Neagră.

În acest context în care se fac tot felul de tratate mai mult sau mai puțin secrete în ceea ce privește instalarea unei baze militare americane pe Marea Neagră, se pune întrebarea ce se va alege de țara noastră.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

Video pe SolidNews
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.