Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

SCANDALUL DEPUTATULUI GAY SAU CUM VREA PSD SĂ RECUPEREZE CULOARUL CONSERVATOR

Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 03 octombrie 2022 la 10:45, in Politics. 549 vizualizari Intra in discutie Taguriaurl balasoiu, deputat gay, PSD, scandal shortlinkhttp://crct.ro/nAfP

Un anunț șoc și un articol fierbinte au încins duminică scena politică: un deputat PSD a fost exclus din partid după ce ar fi avut relații sexuale cu un minor, probele fiind sub forma unor fotografii apărute în presă. Doar că scandalul ar putea ascunde lucruri mult mai importante decît o poveste de alcov, cu bătaie spre anul electoral 2024. Să derulăm firul poveștii.

Ziarul Gîndul publică duminică imagini cu deputatul PSD Aurel Bălășoiu, om însurat și absolvent de teologie, în tandrețuri cu un alt personaj de sex masculin, într-o încăpere.

Instantaneu, apare un comunicat al PSD, unul dintre cele mai ciudate – dacă nu cel mai ciudat – comunicat de partid post-decembrist:

”Conducerea PSD a decis astăzi excluderea din partid a deputatului Aurel Bălășoiu. De asemenea, PSD se așteaptă ca acesta să își dea demisia urgent din funcția de deputat. În caz contrar, PSD va vota pentru ridicarea imediată a imunității parlamentare. PSD nu tolerează în niciun fel încălcarea legii, a demnității umane și a moralei creștine”.

Este, cred, pentru prima dată cînd publicul află despre excluderea unui parlamentar fără minime explicații.
Presa s-a repezit să titreze ”Deputat exclus din PSD – Acuzații grave”.
Dar care sunt acelea?

Nici comunicatul PSD, nici articolul din Gîndul nu spun despre ce e vorba.
Este partenerul sexual al deputatului minor, ceea ce ar intra sub incidența Codului Penal? Minor, în accepțiunea CP, ar însemna sub vîrsta de 15 ani, conform art.220 alin.1.

Din pozele ziarului nu e clar cam ce vîrstă ar avea personajul. Doar că, în replică la o postare indignată pe Facebook a deputatului USR Ionuț Moșteanu, un internaut care pare bine informat livrează informații și fotografii noi și interesante cu partenerul deputatului, una fiind clar făcută în aceeași cameră și, probabil, în același moment cu fotografiile din Gîndul.
Fotografii din care e greu de crezut că victima ar avea sub 15 ani, după cum se vede aici.

 

Internautul dă numele băiatului, afirmă că e absolvent al Facultății de Teologie din Constanța, ceea ce înseamnă peste 20 de ani, și alte informații, precum că ar fi vorba de o escortă de lux profesionistă.

Contactat de Inpolitics, deputatul Aurel Bălășoiu spune, la rîndul său, că băiatul nu e minor, ”are 23-24 de ani, e mai matur ca maturii”, refuzînd alte informații, sub pretextul că nu știe. Se vede că omul nu are pregătită o poveste de acoperire; nu neagă că el ar fi în imagini, nu susține că sunt photoshopate, dar nici nu spune explicit dacă a fost vorba de sex sau de altceva: ”În imaginile acelea nu se vede niciun fel de relație. Asemenea imagini puteau fi făcute și pe plajă, la nudiști!”. Bălășoiu spune că nimeni din partid nu i-a mai spus vreodată ceva pe asemenea temă și crede că „e o poveste care a pornit de sus spre bază”.

Bălășoiu a relatat pentru Inpolitics derularea evenimentelor: se afla, ieri, într-o acțiune politică prin mai multe localități argeșene, fiind deputat de Argeș, cînd s-a trezit chemat de președintele organizației județene, Ion Mînzînă, care i-a prezentat pozele compromițătoare și i-a cerut, din scurt, să-și dea demisia din partid. Bălășoiu a refuzat. Două ore mai tîrziu, a fost sunat de secretarul general Paul Stănescu, de la București care i-a cerut urgent demisia, spunînd că asta e dorința președintelui Marcel Ciolacu, cel care ar vrea să și vorbească cu el. Totul pe baza cîtorva imagini și fără posibilitatea de a se apăra în cadrul organismelor abilitate ale partidului. Deputatul a refuzat categoric să dea curs cererii de demisie.

Un nou refuz al deputatului a condus la comunicatul demiterii de azi.

De aici, mari semne de întrebare.

În presă și în comunicatul PSD nu se furnizează informații că ar exista vreo plîngere la poliție/parchet legată de actul sexual cu un prezumtiv minor.
Bălășoiu afirmă categoric că nu există pînă în acest moment vreo sesizare a organelor.

Dacă partenerul nu e minor ori dacă povestea nu s-a derulat în public, cu încălcarea bunelor moravuri, și nici nu există vreo plîngere la poliție/parchet, de ce vorbește PSD de ridicarea imediată a imunității parlamentare, imposibilă în absența unor acuzații penale?

Dacă nu e vorba de un viol, despre ce încălcare a demnității umane vorbește PSD?

Dar cheia problemei ar putea fi ultima acuzație: ”încălcarea moralei creștine”.
Interesant.
Statutul PSD nu conține nicăieri cuvîntul creștin, spre deosebire de statutul AUR, spre exemplu. În schimb, articolul 8 stipulează: ”PSD este un partid de stânga modern şi progresist”, iar progresismul înseamnă toleranța maximă față de minoritățile sexuale.

Ori, fără conotații penale, fapta deputatului Aurel Bălășoiu nu poate fi analizată decît prin prisma faptului că e homosexual/bisexual și adulter, ceea ce e, într-adevăr, o încălcare a moralei creștine.
Doar că asta ar putea deschide, pentru PSD, o mare Cutie a Pandorei.

Dacă Bălășoiu e exclus doar pentru că ar fi gay este și o încălcare a legii, care interzice discriminarea pe bază de orientare sexuală, și a preceptelor europene, norme îmbrățișate demult de România. Cît despre adulter, probabil un sfert dintre politicieni ar trebui dați afară din partide pe chestia asta, dovadă că useristul Moșteanu s-a și grăbit să reamintească scandalul ”Sex cu minore” de la PSD.

Contactat de News.ro, președintele PSD Argeș dă declarații năucitoare:

”Ion Mînzînă: Motivele care au fost exclus, există la ora aceasta o… o… mă rog, o idee că ar putea să existe. Nu am cunoştinţă, vă daţi seama… Trebuie să… da…
Reporter: O idee că ar putea să existe un astfel de film în care dânsul e cu un minor?
Ion Mînzînă: Vă daţi seama, că de unde să ştiu eu, cu minor, cu major, cu, cu, cu… Adică, îmi puneţi nişte întrebări… adică, iertaţi-mă, sunteţi ziaristă, da?
Reporter: Da. Sunt ziaristă.
Ion Mînzănă: Credeţi că eu m-am dus acuma să cer, ia să văd şi eu ce vârstă are x? Nu ştiu dacă e minor, dacă e major… Există bănuiala că… că ar fi. Dar dacă există aşa ceva, imaginaţi-vă că organele statului trebuie să se autosesizeze.
Reporter: Am înţeles, bun. Care sunt motivele pentru care l-aţi exclus?
Ion Mînzînă: Exact, ce am spus: bănuiala că ar exista.
Repotrer: Bănuiala că ar exista un film în care domnul apare împreună cu un bărbat?
Ion Mînzînă: Cam aşa ceva.
Reporter: În ipostaze intime?
Ion Mînzînă: Dacă eu nu am văzut filmul, cum să vă spun?
Reporter: Aţi votat pentru excludere?
Ion Mînzînă: Sigur că da!
Reporter: Pentru ce?
Ion Mînzînă: Pentru motivul că există bănuiala aceasta. Şi urmează, ca bineînţeles, domnul Bălăşoiu… De ce nu-l întrebaţi pe el?”.

Cum a ajuns PSD – partid care a propus premier o femeie musulmană – să invoce morala creștină într-un comunicat oficial, adică ceva nemaiîntîlnit de pe vremea PNȚCD ori a PRM?

O ipoteză ar fi legată de ceea ce scriam chiar zilele trecute, anume că asistăm în acest moment la o aglomerare vertiginoasă a culoarului politic naționalist-suveranist-conservator și că s-ar putea ca pe partea progresistă să rămînă doar USR. Și ne întrebam în acel articol ce drum va alege PSD, partid care a ocupat amintitul culoar după dispariția PUNR ori PRM, dar pe care l-a abadonat peste noapte în 2019, după condamnarea lui Liviu Dragnea și venirea noii conduceri la putere. Iar acum, PSD pare că încearcă să revină la vechiul culoar și are nevoie de un scandal pentru rebrănduire. Un scandal care să înfiereze homosexualitatea și adulterul și prin care PSD să arate că taie în carne vie. Mai pe scurt, nu e exclus să asistăm la o manevră prin care PSD încearcă să tragă din electoratul AUR, în perspectiva viitoarelor alegeri.

Interesant, Aurel Bălășoiu spune pentru Inpolitics că în ultimele două săptămîni au existat la grupul parlamentar de la Cameră discuții despre revenirea PSD la tradiționalism: ”Au primit mesaje de la mulți, cineva le-a comunicat încă de acum 2-3 săptămîni, știu și eu asta…Erau departe de statul român, de ceea ce înseamnă istorie… Cineva, la grup, a ținut speechul ăsta, hai să ne întoarcem la curentul ăsta că ne-o ia AUR înainte”.

Una peste alta, deputatul e hotărît să atace inclusiv în justiție decizia de excludere din partid, iar scandalul ar putea lua amploare dacă nu apar alte dovezi despre conduita lui Bălășoiu în afara celor difuzate azi de presă, imaginile fiind, repetăm, aceleași pe care i le-au prezentat ieri deputatului liderii partidului.

Încercînd să reocupe culoarul conservator înfierînd homosexualitatea unui membru de partid, PSD riscă să cadă între scaune și să-și pună în cap atît Bruxellesul și administrația democrată de la Washington, cît și marile organizații de apărare a drepturilor LGBT. De urmărit.

Ca o mică observație de final: pardoseala din camera în care deputatul a fost surprins alături de un bărbat e similară celei dintr-un lăcaș de cult în care deputatul Bălășoiu apare alături de fețe bisericești (foto sus). Să sperăm că e doar o coincidență. (Bogdan Tiberiu Iacob)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.