Reteaua Corect

Scandal cu excluderi în miez de noapte la USR

Miercuri seară. la sediul central USR din Aviatorilor nr. 9, a avut loc ședința Biroului Național al USR. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe puncte, printre care și judecarea unor sesizări depuse împotriva a 5 persoane care fac parte din opoziția internă la Barna. Este vorba de Ciprian Lupaș, Claudia Postelnicescu, Oli Ardelean, Stoe Cosmin şi Daniel Giurca, relatează Știrpesurse.ro.

Judecarea sesizărilor în cazurile Ciprian Lupaș și Claudia Postelnicescu s-a amânat pentru săptămâna viitoare. Între timp, cazul Oli Ardelean a rămas să se judece în ședința de BN. În interiorul sediului erau prezenţi mai mulți membri USR București nemulțumiți de punerea pe ordinea de zi a acestor sesizări, deși la BN erau ținute în sertar alte sesizări.

Potrivit unor surse din cadrul USR, persoanele care conduc Biroul Național al USR (cei care au candidat sub formă de echipă la Congresul USR 2019 de la Timișoara sub denumirea de Echipa Barna) aleg preferențial să judece sesizările în funcție de cui sunt adresate, deoarece Barna este cel care face Ordinea de zi.

Oli Ardelean a fost exclusă din USR definitiv. Cei care au votat pentru excluderea acsteia sunt membrii Echipei Barna (Dan Barna, Ionuț Moșteanu, Cătălin Drulă, Iulian Bulai, Claudiu Năsui, Diana Mureșan, Silvia Dinică, Radu Mihail, Alin Moș, Vlad Botoș, Liviu Mălureanu) și Cătălin Stanu, neafiliat grupului Barna.

În tot acest timp, 30 de membri ai organizației USR București erau în sediul central și protestau cu privire la această decizie. Claudiu Năsui, proaspăt ales ăreședinte USR București, i-a numit pe membrii organizației sale care protestau "cămășile negre" (i.e. miliție de voluntariat recunoscută pentru uniformele negre și loialitatea față de Benito Mussolini).

Pe pancarte se regăseau mesaje precum "Vă Vedem" și "Constituția României Art. 30 Libera Exprimare", care erau adresate membrilor Biroului Național, în special echipei Barna, deoarece se știa că aceștia urmăreau excluderea.

Oli Ardelean, vicepreședinte USR Ilfov, a fost exclusă deoarece ar fi adus prejudicii de imagine în campania lui Barna prin postarea de pe profilul ei personal în care reclama mai multe derapaje

Mai mult pe Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.