Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

Scandal: ambasadorul României în China a făcut praf, la beție, un autobuz din Beijing

Ambasadorul român la Beijing, Vasilică Constantinescu, ar fi provocat un accident grav în capitala chineză, după ce a condus mașina în stare de ebrietate și a intrat într-un autobuz. Deși fapta s-a produs acum cîteva săptămîni, Ministerul român de Externe nu a suflat nici pînă azi vreun cuvînt pe acest subiect.

Dezvăluirea a fost făcut de către Dan Tomozei, jurnalist român care activează în China, într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu.

”Avem un ambasador care se urcă beat la volan, face accident, distruge o mașină diplomatică și un autobuz, fuge de la locul accidentului, fiind băut și se ascunde în reședința diplomatică”.

Ziaristul mai spune că diplomatul cu înclinații bahice are inclusiv obiceiul de a plesni fizic subordonații din ambasadă.
Tomozei, care l-a intervievat pe Constantinescu în 2017, imediat după numirea acestuia la post, mai enumeră și altă ispravă a diplomatului român. El a dezvăluit că în perioada pandemiei, ambasada României de la Beijing a fost singura dintre toate care a refuzat, fără explicații, ajutoarele oferite de statul chinez, sub formă de zeci de tone de materiale sanitare șamd. În schimb, Tomozei susține că statul român s-a plîns de pomană că i s-au livrat din China materiale sanitare necorespunzătoare, pentru că oficialii de la Beijing au explicat clar că României i s-a livrat de către furnizorul chinez exact ceea ce au comandat, prin intermediarii folosiți, nimic mai mult.
Tomozei mai spune că diplomații români de la ambasada din China s-au numărat printre intermediarii respectivelor importuri de materiale.
”Noi refuzăm tot timpul dialogul, am ajuns să avem doar vreo 10 oameni la ambasadă, de la 60 cîți erau altădată.Vă dați seama ce diplomați avem aici (în China n.n.) dacă noi suntem singura țară dintre cele din Europa Centrală și de Est care a sărbătorit anul trecut, la Beijing, trei decenii de la căderea comunismului. Cine aprobă toate nebuniile astea la București?” s-a întrebat, retoric, ziaristul român. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.