Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

SAURON ȘI-A PIERDUT OCHIUL: CUM A SCĂPAT PAHONȚU DE OMUL LUI COLDEA

Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 10 august 2022 la 11:32, in Politics. 513 vizualizari Intra in discutie TaguriColdea, costin nedelea, iohannis, pahontu, sie, spp, sri, STS shortlinkhttp://crct.ro/nzZQ

O știre generos difuzată de presă zilele trecute, anume trecerea în rezervă a unui greu din SPP, generalul Costin Nedelea, a scăpat din vedere un element foarte interesant, ținînd de bucătăria internă a statului-paralel. Mai exact, Nedelea a cam plecat cu un șut în fund, semn că n-a prea fost iubit în serviciul cel mai apropiat de Iohannis.

Generalul Costin Nedelea, șeful unității informative a Serviciului de Protecție și Pază, este, de azi, în rezervă, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul. Ce nu s-a remarcat, însă, în media e că generalul nu a primit obișnuită stea la trecerea în rezervă, astfel încît să fie rezervist cu două stele. Cînd se întîmplă așa, e semn clar că au fost necazuri în paradis.

Încă mai ciudat e faptul că Nedelea, care a fost pensionat pentru împlinirea vîrstei de 60 de ani, conform datelor noastre, vîrstă care nu mai permitea legal rămînerea în sistem, a ieșit doar cu o stea pe umeri.

Nedelea a lucrat anterior în SRI, unde a fost șeful de cabinet al generalului Ionel Marin (fost adjunct al directorului SRI și predecesor al lui Florian Coldea). În regimul Băsescu, Florian Coldea, bossul suprem al statului-paralel, l-a ”exportat”, de comun acord cu președintele, în SPP, undeva avea nevoie de un om de încredere. Șefului SPP de atunci și de acum, generalul Lucian Pahonțu, nu i-a căzut bine, dar nu a avut tăria să se opună. În 2009, colonelul Nedelea a primit steaua de general de la același Băsescu, dar aia a fost tot.
În 13 ani, Nedelea nu a mai beneficiat de vreo avansare în grad și nici de vreo decorație. Caz unic, mai ales în condițiile în care, așa cum am mai scris, Klaus Iohannis a revărsat în ultimii ani o ploaie de stele peste STS și SPP și mult mai puțin peste SRI și SIE.

Explicația nu poate fi decît una: Nedelea a stat permanent ca un ghimpe în ochiul lui Pahonțu, care nu a putut, însă, să se debaraseze de el tocmai pentru că, din postul de director al secției de informații a SPP, Nedelea știa tot ce mișcă și, dacă știa el, știa destule și Coldea, trecut în rezervă de Iohannis în ianuarie 2017. Ca și Nedelea, fără să fi primit la trecerea în rezervă o nouă stea, a patra. Ori, ruptura dintre Coldea și Iohannis se știe că a fost cu scîntei, pe motiv de fondare a USR, adversara PNL.

Împlinirea vîrstei maxime de activitate i-a adus izbăvirea lui Pahonțu, care s-a răcorit pentru anii mulți în care a trebuit să-l suporte pe Nedelea, nepropunîndu-l pentru avansare. În același timp, Codea pierde cel mai important om din cadrul SPP, serviciu despre al cărui șef se știe că a devenit urmașul lui Coldea la butoanele statului-paralel. (Bogdan Tiberiu IACOB)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.