Reteaua Corect

S-a decis cine îl va contracandida pe Macron din partea Partidului Socialist

Actualul Primar al Parisului, Anne Hidalgo, a fost aleasă joi, 14 octombrie, de Partidul Socialist (PS) să candideze la alegerile prezidenţiale din 2022, informează vineri AFP, potrivit Ziare.com.

Potrivit rezultatelor după numărarea a peste 90% din buletinele de vot, Anne Hidalgo, care era de departe favorită, a obţinut peste 72% din voturi la aceste alegeri interne la care a avut un singur contra-candidat, primarul din Le Mans, Stephane Le Foll, conform unui anunţ făcut de primul secretar al PS, Olivier Faure. 

"Toată lumea mobilizată pentru a pregăti alternanţa, gata, să mergem", a spus Anne Hidalgo în faţa câtorva zeci de militanţi şi susţinători adunaţi în faţa unei braserii din capitala Franţei.

"Sunt conştientă de responsabilitatea ce îmi revine", a declarat edilul Parisului."Port culorile unei guvernări de stânga care îşi asumă exercitarea puterii şi responsabilităţile", a adăugat ea.

Anne Hidalgo, în vârstă de 62 de ani, este primar al Parisului din 2014. Originară din Andaluzia, în sudul Spaniei, a imigrat în Franţa împreună cu părinţii la vârsta de doi ani şi a obţinut cetăţenia franceză la vârsta de 14 ani.

Candidatura sa se bucură de multă vreme de sprijinul conducerii partidului, dar în prezent ea este creditată în sondaje cu doar 4-7% din sprijinul populaţiei.

Cu şase luni înainte de alegerile prezidenţiale din Franţa, aproximativ treizeci de persoane şi-au anunţat candidatura. Doar o parte din aceştia vor obţine însă cele 500 de semnături ale aleşilor francezi, necesare pentru a putea participa la scrutinul prezidenţial.

Preşedintele Emmanuel Macron va candida, cel mai probabil, pentru un al doilea mandat. În această etapă, toate sondajele îl dau prezent în al doilea tur al alegerilor.

Dar re-editarea duelului său din 2017 cu reprezentanta extremei drepte Marine Le Pen, a cărei candidatură era anunţată de de luni de zile şi pe care Emmanuel Macron se baza pentru a-i asigura realegerea, nu mai este o certitudine.

Peisajul electoral a fost modificat surprinzător de apariţia editorialistului de extremă dreapta Eric Zemmour, care, deşi nu este încă oficial candidat, o depăşeşte în ultimele sondaje pe Marine Le Pen.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.