Reteaua Corect

Rusia vrea să creeze „o nouă realitate politică” în Ucraina

Scris de newsreporter in 22 Mai 2022 la 10:47, in Politics. 360 vizualizari Intra in discutie Tagurigeoana, imperiul tarist, NATO, rusia, ucraina shortlinkhttp://crct.ro/nzCp

Secretarul general adjunct al NATO: Sunt foarte mulți ucraineni deportați către zone de tristă amintire din Rusia. Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Interviurile Digi24.ro, că Rusia vrea să creeze „o nouă realitate politică” în Ucraina, folosind o metodă veche a imperiului țarist, de a muta populații și de „a creea o anumită fluiditate a etnicităților și o anumită potențială conflictualizare a acelora”, scrie Digi24.

Rusia încearcă „să invoce așa-zise referendumuri pentru a crea o nouă realitate politică” în Ucraina, a afirmat Secretarul general adjunct al NATO.

„Sunt foarte mulți dintre cetățenii Ucrainei care sunt deportați către Rusia. Știm că sunt duși în zone foarte îndepărtate de tristă amintire și va trebui să documentăm mai bine care este soarta acestor oameni. Este clar o intenție de a schimba demografia și unicitatea, mozaicul etnic și să încerce la un anumit moment să creeze o nouă realitate politică.

Ceea ce vedem de la ucraineni, și e un lucru pe care îl aplaudăm și îl susținem, dorința lor de a câștiga acest război și de a-și recupera cât mai mult din teritoriile astăzi sub ocupație străină.

Este o chestiune mai veche decât imperiul sovietic. Imperiul țarist făcea la fel. Ce s-a întâmplat când au luat Basarabia în 1812? Prima chestiune care au făcut-o, au încercat să schimbe, să modifice ce s-a întâmplat după ce Crimeea a revenit Imperiului Otoman. Au fost deplasate populații. Deci nu e o chestiune pur bolșevică. Ingineria socială dânșii au perfecționat-o și au dus-o până la absurd. Este o politică veche a Imperiului Rusesc de a-și creea o anumită fluiditate a etnicităților și o anumită potențială conflictualizare a acelora. Transnistria nu este altceva decât o invenție a imperiului bolșevic, inventând practic o republică socialistă moldovenească dintr-un teritoriu care n-a aparținut niciodată României. Rețetarul este același.

Dar s-au lovit de o nucă tare. Ucraina este o nucă tare, Occidentul este o nucă și mai tare și suntem convinși că în cele din urmă, prin bravura lor, prin determinarea lor, prin sacrificiul lor și cu spirjinul nostru, Ucraina poate să câștige acest război”, a spus Mircea Geoană la Interviurile Digi24.ro.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.