Reteaua Corect

Rusia pregătește simplificarea procedurii de acordare a pașapoartelor rusești transnistrienilor

Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus) ar putea aproba în curând decizia privind eliberarea de paşapoarte ruseşti pentru locuitorii Transnistriei după o procedură simplificată, a anunţat duminică seara Aleksandr Iaroşciuk, deputat în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus) din partea partidului puterii, Rusia Unită, într-un interviu pentru postul de televiziune transnistrean TSB, citat de agenţia de presă rusă RIA Novosti potrivit Agerpres, relatează Știripesurse.ro.

Potrivit acestuia, guvernul de la Moscova înţelege problemele tuturor republicilor autoproclamate (şi nerecunoscute - n.r.), între care Republica Populară Doneţk (DNR), Republica Populară Lugansk (LNR) şi Transnistria, precum şi problemele cetăţenilor ruşi care trăiesc în respectivele regiuni. 

'Voinţa politică s-a manifestat recent în privinţa DNR şi LNR. Cred că, printr-o activitate comună, o decizie politică va fi luată în curând' şi în privinţa Transnistriei, a afirmat deputatul rus. 

Preşedintele rus Vladimir Putin a emis la sfârşitul lunii aprilie un decret prin care Rusia simplifică accesul la cetăţenia Federaţiei Ruse pentru locuitorii din Doneţk şi Lugansk, zone controlate de rebelii proruşi în estul Ucrainei. 

În interviu, Iaroşciuk a subliniat că, pe baza propunerilor făcute de locuitorii Transnistriei, s-au făcut deja modificări la legile necesare pentru simplificarea procedurii de acordare a cetăţeniei ruse transnistrenilor. 

În plus, Moscova va finanţa construcţia unei serii de obiective în Transnistria, a căror construcţie a fost începută în trecut, şi va furniza Tiraspolului troleibuze şi echipamente comunale. 

Moscova a acordat numai în 2017 cetăţenia rusă unui număr de 9.185 de locuitori ai Transnistriei, declarase în 2018 fostul ambasador al Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametşin, conform Radio Chişinău. 

Potrivit unor date neoficiale, circa 200.000 de transnistreni ar deţine la ora actuală cetăţenia rusă dintr-o populaţie de aproximativ 500.000 de locuitori.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.