Reteaua Corect

Rusia construiește o 'frontieră de stat' în Zaporojie

Scris de newsreporter in 05 octombrie 2022 la 08:57, in Politics. 281 vizualizari Intra in discutie Tagurifrontiera de stat, rusia, Zaporojie shortlinkhttp://crct.ro/nAgk

Rusia încearcă să instituie o "frontieră de stat" pe linia care separă controlul rusesc de controlul ucrainean în regiunea ucraineană Zaporojie, a anunţat marţi un oficial ucrainean regional, relatează CNN, potrivit Rador, citat de Știripesurse.

Numărul persoanelor care traversează teritoriul ocupat de Rusia prin punctul de control Vasilivka a scăzut de la mai multe mii de persoane pe zi, săptămâna trecută - înainte de anunţul privind anexarea la Rusia - la doar câteva persoane, informează guvernul ucrainean, care adaugă că punctul de trecere este efectiv închis.

Ca să stabilească aceste frontiere, "ei au pus reguli de trecere pe care le-au inventat", a declarat la televiziunea naţională ucraineană Oleksandr Staruh, şeful administraţiei militare regionale Zaporojie. Zaporojie este una din cele patru regiuni pe care Rusia a pretins că le-a anexat.

"Ca rezultat, ei nu dau voie să treacă bărbaţilor cu vârstă de încorporare. Alaltăieri, numai opt persoane au reuşit să treacă pe nişte poteci laterale, nişte poteci de capre. În rest, se poate spune că tranzitul în ambele părţi a fost oprit, a mai spus Oleksandr Staruh, care a adugat că aceste acţiuni sunt identice cu cele pe care Moscova le-a întreprins cu Crimeea şi Donbas.

Ucraina "încearcă să rezolve aceste probleme prin intermediul comunităţilor internaţionale şi adresându-se Rusiei, care este obligată să deschidă coridoarele umanitare", a declarat Irina Vereşciuk, ministrul ucrainean pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate.

Kremlinul nu pare să fie clar cu privire la ce teritoriu a anexat exact, deoarece părți mari din regiunile despre care spune că sunt ale Rusiei sunt încă controlate de forțele ucrainene.

Luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: "Vom continua să ne consultăm cu populația din aceste regiuni".

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.