Reteaua Corect

Rusia ar fi înscenat lovitura cu drone asupra Kremlinului (ISW)

Scris de newsreporter in 04 Mai 2023 la 08:16, in Politics. 317 vizualizari Intra in discutie Taguridrone, insecnat, isw, kremlin, rusia shortlinkhttp://crct.ro/nBgk

Mai mulți indicatori sugerează că o lovitură cu drone împotriva Kremlinului pe 3 mai a fost condusă în interior și organizată în mod intenționat de Rusia, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului în cea mai recentă actualizare, relatează Știripesurse.

Autoritățile ruse au luat recent măsuri pentru a crește capacitățile interne de apărare aeriană a Rusiei, inclusiv în interiorul Moscovei. „Este extrem de puțin probabil ca două drone să fi pătruns în mai multe straturi de apărare aeriană și să fi detonat sau să fi fost doborâte chiar deasupra inimii Kremlinului într-un mod care să ofere imagini spectaculoase surprinse frumos de cameră”, se arată în analiză.

Imaginile geolocalizate din ianuarie 2023 arată că autoritățile ruse au amplasat sistemele de apărare antiaeriană Pantsir lângă Moscova pentru a crea cercuri de apărare aeriană în jurul orașului.

„O lovitură care a evitat detectarea și distrugerea de către astfel de mijloace de apărare aeriană și care a reușit să lovească o țintă atât de importantă precum Palatul Senatului de la Kremlin ar fi o jenă semnificativă pentru Rusia”, a spus ISW. Răspunsul imediat, coerent și coordonat al Kremlinului la incident sugerează că atacul a fost pregătit intern în așa fel încât efectele sale politice preconizate depășesc jena.

Kremlinul a acuzat imediat Ucraina că a condus un atac terorist, iar răspunsurile oficiale ale Rusiei s-au unit rapid în jurul acestei acuzații, potrivit ISW.

„Dacă atacul cu drone nu ar fi fost organizat intern, ar fi fost un eveniment surpriză”, a spus ISW, adăugând că Kremlinul nu a reușit în mod deosebit să genereze un răspuns informațional oportun și coerent la alte umilințe militare care nu sunt făcute de el însuși, inclusiv căderile Balakliya și Kherson în septembrie și noiembrie 2022.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.