Reteaua Corect

Rușii accelerează pregătirile pentru „referendumurile” din zonele ocupate

Scris de newsreporter in 08 august 2022 la 10:39, in Politics. 544 vizualizari Intra in discutie Taguriisw, referendum, rusi, zone ocupate shortlinkhttp://crct.ro/nzZc

Este posibil ca oficialii de ocupație ruși să își accelereze pregătirile pentru pseudo-referendumurile ilegitime privind anexarea de către Moscova a teritoriului ucrainean ocupat, spune Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa evaluare, relatează HotNews.

Primarul ucrainean din Melitopol, regiunea Zapororojie, Ivan Fedorov, a declarat pe 7 august că rezistența în rândul locuitorilor ucraineni a forțat autoritățile ruse să își schimbe „în mod constant" planurile pentru un referendum.

Fedorov a afirmat că autoritățile de ocupație planificaseră o singură zi de vot, dar acum iau în considerare șapte zile de „vot de acasă", în care militari ruși înarmați vor merge din casă în casă și vor „intervieva" rezidenții din Melitopol.

Fedorov a afirmat că doar aproximativ 10% dintre civilii rămași în Melitopol susțin ocupația rusă și a avertizat că soldații ruși vor amenința că vor împușca rezidenții care nu votează pentru anexare.

Data referendumului din Herson rămâne 11 septembrie

Consilierul administrației ucrainene din Herson, Serghei Khlan, a precizat că autoritățile de ocupație nu au stabilit încă pe deplin condițiile pentru un referendum, dar își accelerează eforturile după o pauză de trei săptămâni în pregătiri, pe care Khlan a atribuit-o atacurilor ucrainene cu HIMARS asupra logisticii rusești de ocupație.

Autoritățile de ocupație ar putea, de asemenea, să modifice calendarul referendumurilor lor de fațadă ca răspuns la schimbarea realităților de pe teren, inclusiv la o contraofensivă ucraineană.

Khlan a raportat că data preliminară a referendumului rămâne 11 septembrie.

Votul la domiciliu, o intimidare directă a civililor ucraineni

Prin eliminarea opțiunilor de vot în persoană și trecerea la sondaje din casă în casă, autoritățile de ocupație rusești își sporesc oportunitățile de a intimida direct civilii ucraineni.

Acest efort este nenecesar pentru fraudarea votului în sensul rezultatului dorit de Kremlin, dar face aproape imposibilă orice supraveghere independentă a votului. De asemenea, autoritățile de ocupație pot transforma aceste „sondaje" în operațiuni de colectare de informații pentru a elimina opoziția ucraineană din zonele ocupate.

Eliminarea secțiilor de votare în persoană elimină multe dintre problemele pentru birocrații care trebuie să asigure personal în aceste locații. Forțele rusești au avut dificultăți în a recruta persoane pentru aceste posturi din populațiile ocupate.

Votul la domiciliu limitează, de asemenea, oportunitățile de atacuri ale partizanilor asupra acestor locații. Kremlinul poate ordona diferite tipuri de vot în diferite locații ocupate, în funcție de sprijinul local perceput, de riscul perceput de atacuri partizane și de capacitatea birocratică.

Șantaj rusesc: Ajutoare umanitare doar pentru cei care votează

De exemplu, șeful ucrainean al administrației civile-militare din regiunea Lugansk, Serhii Gaidai, a declarat la 7 august că autoritățile de ocupație rusești din regiune au identificat locații în care să organizeze în persoană așa-zisul referendum de anexare.

Gaidai a afirmat că autoritățile de ocupație rusești fac campanie activă pentru anexare prin distribuirea de ziare propagandistice și legând furnizarea de ajutor umanitar, inclusiv alimente, apă și materiale de construcție, de participarea la pseudo-referendum.

Gaidai a declarat că această practică echivalează cu un șantaj: „noi [rușii] vă vom ajuta [pe voi, civilii ucraineni] să vă satisfaceți nevoile de bază, în timp ce voi mergeți la 'referendum'. În caz contrar, muriți, iar noi vom falsifica rezultatul fără voi".

Rusia a ocupat părți din regiunea Lugansk încă din 2014 și probabil că are o capacitate mai mare de a mobiliza colaboratori pentru a administra secțiile de votare decât în zonele recent ocupate.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.