Reteaua Corect

ROMANIA LIVREAZA IN SECRET ARME GRELE UCRAINEI?

Scris de newsreporter in 09 Mai 2022 la 10:31, in Politics. 447 vizualizari Intra in discutie TaguriAlexandru Muraru, arme grele, românia, ucraina shortlinkhttp://crct.ro/nzyt

Deputatul PNL Alexandru Muraru publică un material în presă intitulat ”De ce Ucraina trebuie sprijinită și cu arme grele” în care lasă destul de limpede de înțeles că România livrează arme Ucrainei, în secret, în pofida dezmințirilor autorităților de la noi, scrie Inpolitics.

Încă mai ciudat e faptul că, deși deputatul spune direct că România ajută Ucraina mai mult decît recunoaște oficial, și asta din rațiuni de securitate, tot el divulgă public implicarea secretă a guvernului României.

În material, Muraru face apologia livrării de arme grele (n.n. obuziere, lansatoare de rachete, nave de război, elicoptere avioane de luptă etc) Ucrainei și îi critică pe cei care se opun demersului, inclusiv din alte state:

”Recent, Parlamentul german a aprobat un proiect de lege care prevede livrări de armament greu, inclusiv tancuri cu muniție antiaeriană către Ucraina. A doua zi, cancelarul Olaf Scholz a fost avertizat printr-o scrisoare deschisă de mai multe nume notorii din Germania să nu gireze astfel de livrări care ar putea escalada conflictul militar. Problema cu astfel de poziții, care se vor pacifiste în sine, este că reprezintă exact genul de opinii pe care gangsterii politici precum Putin și ai lui le citesc într-o cheie a slăbiciunii, a lipsei de curaj și mai mult, sunt încurajați să ia în continuare prin violență ceea ce cred ei că li se cuvine(…)

”Din rațiuni de securitate și de strategie politică și diplomatică, facem mai mult decât spunem”

”Nu sunt de acord cu aserțiunile care pun la zid autoritățile române, care văd și judecă totul în alb și negru, nu operează cu nuanțe. Din rațiuni de securitate și de strategie politică și diplomatică, facem mai mult decât spunem. Acționăm și apoi comunicăm. Este important acest lucru, mai important decât a prezenta lucrurile așa cum se petrec. Președintele Iohannis a spus-o primul, apoi primul-ministru și restul oficialilor. E o strategie de comun agreată. Dar oficialii europeni și americani, partenerii noștri, cei care sunt angrenați în acest efort imens de a ajuta Ucraina știu foarte bine realitate. Știu exact, în fiecare clipă, tot suportul pe care țara noastră îl oferă. Ucraina, oficialii și autoritățile știu exact că România ajută mai mult decât și-ar fi putut cineva imagina. Sunt mândru de ce face țara noastră și toți cei care depune eforturi în instituții, în mediul asociativ, în comunități. Este un exercițiu de solidaritate care folosește și României, ne dă încredere în noi” mai scrie Muraru. (B.T.I.)

Inpolitics

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.