Reteaua Corect

ROMÂNIA, UMILITĂ DIN NOU: IOHANNIS, ÎN EMIRATE PE UȘA DIN DOS, AL-ASSAD, PRIMIT CU ONORURI MAXIME

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a început azi o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite (EAU), fiind primit cu cele mai înalte onoruri de stat, în timp ce Klaus Iohannis încă mai așteaptă să fie primit de președintele EAU, scrie Inpolitics.

„Bashar al-Assad, preşedintele Republicii Arabe Siriene, a sosit astăzi în Emiratele Arabe Unite, pentru o vizită oficială, însoţit de soţia sa, Asma”, a anunţat agenţia de presă oficială a Emiratelor, WAM.

Preşedintele sirian a fost primit în capitala Abu Dhabi de preşedintele Emiratelor Arabe Unite, Mohammed bin Zayed Al-Nahyan. Avioane de luptă ale Emiratelor au escortat avionul prezidenţial sirian de la intrarea lui în spaţiul aerian a EAU, a precizat aceeaşi sursă (foto).
„Alteța Sa șeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan l-a însoțit pe președintele invitat la podiumul de onoare și la imnul național pentru Siria în timp ce artileria a tras 21 de cartușe și un grup de gărzi de onoare s-a aliniat pentru a saluta Excelența Sa” mai scrie WAM. Ulterior, cei doi lideri, însoțiți de cele mai înalte figuri din guvern și din administrația de stat din Emirate au mers la palatul prezidențial.

Primele Doamne ale Siriei și Emiratelor

Doamna Asma al-Assad se va întâlni cu „Mama Emiratelor”, Alteța Sa Sheikha Fatima bint Mubarak, Președintele Uniunii Generale a Femeilor, Președintele Consiliului Suprem pentru Maternitate și Copilărie și Președintele Suprem al Fundației pentru Dezvoltarea Familiei.

Vizita oficială a lui al-Assad se suprapune peste cea a președintelui României, Klaus Iohannis, care a avut parte, însă, de un protocol specific mai degrabă vizitelor de shopping: fără întîmpinare din partea președintelui, fără avioane însoțitoare șamd. Iohannis se va întîlni cu președintele Al-Nahyan abia mîine, în a treia zi de vizită, după ce s-a bucurat de compania unor oficiali arabi de mîna a doua. O nouă umilință pentru România, al cărui lider lasă impresia că a fost primit în Abu Dhabi pe ușa din dos, ca să nu deranjeze adevăratul oaspete, președintele Siriei. (B.I.)

Inpolitics

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.