Reteaua Corect

România i-a retras doctorului Tvica Berkovits calitatea de consul de onoare în Israel

Scris de newsreporter in 15 august 2022 la 08:55, in Politics. 332 vizualizari Intra in discutie Taguriconsul de onoare, israel, Tvica Berkovits shortlinkhttp://crct.ro/nA13

În ultimele două decenii, doctorul israelian Herman (Tvica) Berkovits. originar din România, a avut, în calitate sa de prieten apropiat și medic personal al fostului premier Benjamin Netanyahu, o contribuție importantă la dezvoltarea relațiilor dintre România și Israel, scrie animanews.org.

Ca o recunoașterea a meritelor sale de strângere a relațiilor între cele două țări, din 2015 a fost desemnat consul de onoare al României în Israel.
Deși este consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă, calitate pe care a avut-o și pe lângă prim-miniștrii Viorica Dăncilă și Ludovic Orban, ambasada Română la Tel Aviv l-a anunțat de curând, că i-a „încetat” mandatul de consul de onoare.
Într-un amplu interviu acordat site-ului românesc cetățeanul.net. dr. Berkovits se referă la momentul în care a fost anunțat de încetarea mandatului de consul de onoare.

”Roland Cătălin Pena: Spuneți-ne ce s-a întâmplat în ultimele zile.

Tvica Berkovits: Ei, dacă vreți să vă povestesc ce s-a întâmplat în aceste ultime zile, am avut neplăcuta surpriză să mi se spună că nu mi se prelungește mandatul de consul de onoare al României în Israel. Eu nu sunt omul egoului. Nu m-am născut consul și n-o să mor consul, dar am întrebat de ce? Să mi se pună și mie.

Cătălin Antohe: Mai ales că nu aveți nimic de câștigat.

Tvica Berkovits: Nimic, absolut nimic! În afară că am pe mașină număr alb. Vreau să vă citesc scrisoarea pe care mi-a trimis-o în urmă cu trei zile domnul ambasador al României în Israel: «În numele autorităților române vă adresez sincere mulțumiri pentru implicarea dumneavoastră în întărirea relațiilor economice, diplomatice și culturale între România și Statul Israel, colaborarea cu dumneavoastră fiind un real privilegiu. Promptitudinea și spiritul generos de care ați dat dovadă au fost deosebit de apreciate și ne exprimăm dorința de a continua o strânsă colaborare și în viitor. Având în vedere că formal mandatul de consul de onoare al României în Statul Israel nu a fost prelungit de autoritățile competente din România, mi-a revenit datoria de a notifica în acest sens ministerul israelian al afacerilor externe care va derula formalitățile administrative de închidere a misiunii».

Răspunsul la întrebarea de ce nu a fost prelungit mamdatul de consul al României pentru dr. Tvica Berkovits îl vom afla marți 16 august, când va fi publicată partea a doua a interviului. (Anima News)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.