Reteaua Corect
Radu Golban

Revoluția Corona

Mai întâi o vedem pe Merkel la cumpărături, apoi e plasată în carantină, suspectă de coronavirus. Aceasta este fie cea mai bună teorie a conspirației apărută vreodată, fie adevărul gol-goluț. Oricum ar fi, este platforma perfectă pentru regizarea umanizării celui mai sumbru profet al Europei.

Dacă Donald Trump nu poate fi convins să-și schimbe politica comercială, amenințând buzunarele occidentalilor și asiaticilor cu o gaură de 900 de miliarde de dolari, atunci de ce să nu punem pe jar întreaga lume? N-ar fi pentru prima dată când o revoluție sau o lovitură de stat rescrie ordinea mondială. O epidemie, în funcție de cât de tare lovește, poate avea același impact revoluționar. Îndepărtarea unui sistem economic învechit se face prin pași credibili, evidenți și rezonabili (de ce n-am lua în calcul și coșul de cumpărături al cancelarului?). Mersul la cumpărături pentru vin, șampon și hârtie igienică, „E de-a noastră!”, va fi bine privit de publicul larg.

Un spectacol euro-asiatic bine orchestrat ar putea zdruncina serios Pax Americana care a trasat traiectoria lumii în ultima jumătate de secol. Războaiele comerciale care duc inevitabil la un conflict sunt tabu. Cu toate acestea, de când Trump a ajuns la Casa Albă, SUA se află într-un conflict comercial de amploare cu UE (Germania) și Asia (China). Politica comercială a Americii ar dori să reducă semnificativ deficitului comercial extern cu aceste țări. La preluarea mandatului, Trump s-a trezit cu un deficit comercial de 358 miliarde de dolari cu China și cu unul și mai zdravăn de 553 miliarde USD cu UE (aproape jumătate fiind cu Germania)[1]. Pentru națiunile prospere care se lăfăie la soare pe cheltuiala Americii, faptul că Trump strânge eficient șuruburile vamale nu reprezintă altceva decât o retrogradare pe planul doi. Să fie oare noul acord comercial dintre SUA și China, care-i forțează pe chinezi să prefere produsele americane în fața celor din UE, picătura finală? Aceasta ar fi o amenințare și pentru exporturile UE către China. Dar să aruncăm mai întâi o privire asupra evoluţiilor recente de pe tărâmul sănătății, înainte de pandemia provocata de coronavirus.

Ne bucurăm să știm că Bill Gates, Klaus Schwab de la Forumul Economic Mondial (Davos) și Universitatea John Hopkins[2], cu toții, chipurile, angajaţi în slujba binelui comun atunci când aruncă cu banii pe fereastră, au organizat o simulare a unei epidemii cu coronavirus în octombrie 2019[3]. Agenda lor străvezie politică și economică pentru o lume mai bună se află probabil pe locul doi, depășită doar de mitul Imaculatei Concepții. De asemenea, trebuie să presupunem că fondatorul Microsoft este de-a dreptul mesianic, la un pas de Isus, asta bineînțeles dacă nu credem în coincidențe. Uniți în suferință, pe principiul dușmanul dușmanului meu este prietenul meu, am putea avea de-a face cu un eveniment în care cei mai influenți brokeri de putere își unesc forțele pentru a dezbate pericolele care ameninţă sănătatea omenirii. Un minunat hobby prin care sume uriașe iau calea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Ținând cont de faptul că 80% din bugetul OMS se bazează pe donații, Bill Gates vrea și el să intre în joc. Și, după cum se afirma în Zeitonline[4] în octombrie 2014, OMS este pur și simplu sufocat sub generozitatea sa.

Virușii și știrile false au multe în comun. Atât structura moleculară a unui germen, cât și diseminarea știrilor în scopuri politice precise aplică aceeași strategie: înșelăciunea și inducerea în eroare, fentând sistemul imunitar al corpului sau bunul simț și infectând astfel organismul. În momentul în care un virus infectează o celulă, o subjugă și o folosește pentru a multiplica informații. Mai simplu spus, cu cât sunt mai multe știrile depre coronavirus care traverseaza lumea, cu atât mai mult avânt va câștiga, crescând rapid numărul adepților ideii de aplatizare a curbei de infecție. Astfel, nu există nicio diferență între o gazdă organică și un contemporan spălat pe creier. Dacă spălarea pe mâini precede spălarea pe creier sau invers nici măcar nu mai contează.

Strategia unui virus este la fel de vicleană ca gândurile toxice care declanșează o revoluție sau răstoarnă un guvern. Psihologia maselor a lui Gustave Le Bon este lectura ideală pentru a înțelege natura și eficacitatea unui virus. Revoluția rusă a fost un virus politic de importanță majoră pentru secolul XX. Serviciile secrete germane au transferat un agitator rus, Lenin, de la Zürich la Sankt Petersburg, pentru a instiga la o revoluție finanțată de Germania. Dacă frontul de est nu putea fi nimicit cu arme, infestarea temeinică a estului cu comunism avea să rezolve problema. Filosofia utopică a egalității sociale i-a inflamat pe ţăranii oprimați sub cnutul țarist cu viteza coronavirusului. Infectați de banii murdari pătați cu sânge furnizați de Imperiul lui Wilhelm, noile gazde îndoctrinate politic au luptat zeci de ani pentru o societate fără clase, fără să știe și fără să înțeleagă că de la bun început fuseseră trimiși să își târască țara într-un război devastator.

O altă realizare strălucită a unui virus ucigaș provenit din laboratorul diavolului federal a fost misiunea lui Max von Oppenheim – un spion german care se dădea drept arheolog în Orient, la începutul secolului XX. Și în acest caz, dacă britanicii nu puteau fi învinși pe front, li se putea măcar eroda influența. Ca un instigator al statului, agentul l-a convins pe împăratul triburilor beduine indigene că lupta lor pentru autonomie era de fapt o continuare a Războaielor Sfinte, o cauză ușor de pierdut din vedere. Un secol mai târziu, istoricii au căzut de acord că von Oppenheim, supranumit tandru Abu Jihad (în arabă, tatăl Jihadului), a fost un precursor esențial al Războiului Sfânt radical Islamic și al Frăției Musulmane de astăzi. Pentru a câștiga de la început încrederea arabilor, von Oppenheim a ridicat un mausoleu finanțat de germani dedicat eroului Saladin, care i-a condus pe arabi în lupta împotriva cruciaților. Aceasta a fost doar una dintre strategiile folosite de von Oppenheim pentru a infesta ideologic lumea arabă, extinzându-și astfel influența de la Kandahar (Afganistan) până la Rabat (Maroc) și slăbind dominația britanică. Abu Jihad și Ciuma Roșie sunt doar două exemple ale modului în care un virus politic poate infecta în mod decisiv miezul unui context dat.

Virușii ucigași există, fără îndoială, și este foarte posibil că armatele se joacă cu arme biologice. Industria cinematografică este o sursă inepuizabilă de material științifico-fantastic. Dar noi n-am ajuns încă acolo. Suntem încă departe.

Priviți în ansamblu, există viruși ucigași, viruși politici, iar acum, o nouă categorie. Grație unei atenții mediatice de proporții virale, o gripă de mâna a doua, abia luată în seamă de medici, a întors lumea cu susul în jos. Într-o clipă, un virus politic deghizat în gripă a lovit toate structurile sociale. Cu alte cuvinte, o epidemie de gripă mai virulentă și mai persistentă devine soluția perfectă pentru a zdruncina lumea și a asigura dominația națională. Cum fricile umane sunt ușor de exploatat, guvernele sunt tot mai presate să adopte măsuri restrictive. În mod logic, oamenii nu mai pot fi stârniți cu probleme de justiție socială, cum s-a întâmplat la Revoluția Rusă, și nici convingerile religioase depășite nu îi mai scot din amorțeală. Nici măcar schimbările climatice nu au reușit să aprindă scânteia vreunei revolte. Dar când vine vorba despre sănătate, se schimbă socoteala. Istoria ne învață că simptomele manifestate de un imperiu bolnav nu dezvăluie nimic din agenda politică ascunsă. Cu știrile false virale, ca în orice epidemie adevărată, este imposibil de aflat când s-a prefăcut germenul în boală pentru prima dată. Inițiatorii rămân de obicei anonimi.

În timp ce numeroși oameni de știință afirmă că un un test de coronavirus neconfirmat are o rată de eroare de aproape 50%, testul pentru demonstrarea unei propagande murdare este cu mult mai simplu și mai exact. În contextul actual, un indiciu clar al infecției politice de proporții epidemice este respingerea și discreditarea tot mai vehementă a vocilor contestatare. Un test inexact poate fi comparat cu un citat din Che Guevara, „Suntem fermentul revoluționar pentru toată America Latină”. O eroare pozitivă/negativă de 50% este un motiv serios de a pune la îndoială exactitatea cifrelor. Și totuși, acesta este exact ingredientul exploziv care pune pe jar întreaga lume. De ce nu am înlocui testul inexact cu smulgerea petalelor de flori, Am coronavirus, nu am coronavirus? Desigur, am merge prea departe, deoarece pentru inducerea îndoielii și a panicii este nevoie de himera științei medicale.

Când savanții pierd teren în dezbaterile teoretice, fiind condamnați ca eretici, ne aflăm la doar un pas de un război religios medieval. O campanie de propagandă perfect ticluită, ulterior catalogată drept știre falsă, a fost tentativa lui Donald Trump de a cumpăra patentul unui vaccin anti-coronavirus dezvoltat în Germania, pentru a-l folosi exclusiv în Statele Unite. Reprezentanţii companiei CureVac, culmea, au pretins că nu știu cine a răspândit acest zvon savuros. Cu toate acestea, Mama Merkel și întreaga opinia publică europeană ar putea fierbe de indignare. O mișcare inteligentă, am putea spune, pentru a încorda mușchii unei Europe unite.

Dar mai întâi, susținătorii eforturilor de aplatizare a curbei contestă cifrele raportate de medicii preocupați de tratarea unei banale gripe. Partizanii fenomenului de aplatizare a curbei de infecție sunt în avantaj, deoarece, la fel ca în dezbaterile privind încălzirea climei, ei își bazează argumentele pe pericole abstracte. Se consideră lipsit de etică să te referi la numărul obișnuit de decese cauzate de gripă.

Miile de miliarde pe care puterile economice le investesc în comerț dovedesc că războiul comercial a atins o nouă dimensiune. Paralizată de reglementări bugetare stricte, Europa nu-și mai poate permite să arunce cu miliardele în sprijinul propriilor interese și împotriva politicii comerciale americane. Prin urmare, o epidemie de gripă este un ajutor binevenit. Hiatusul spectaculos este îndulcit cu subvenții de miliarde, consolidând corporațiile pentru atunci când vor reintra pe piața mondială, dacă va mai fi cazul.

Politica de deflație dusă de cancelarul Brüning în timpul Republicii de la Weimar a fost la fel de strălucită. Mai întâi, hiperinflația a topit datoriile reparatorii acumulate după primul război mondial, pentru a se transforma ulterior în deflație atunci când n-au mai avut încotro decât să plătească. Din viteza a cincea, direct în marșarier. Prof. Dr. Albrecht Ritschel de la London School of Economics a explicat modul în care politica de austeritate a Germaniei a dus la propriul său faliment, care la rândul său a fost catastrofal pentru debitorii săi, băncile americane, în timpul Marii Depresiuni. Jos pălăria, datoriile au fost înghețate, iar trei ani mai târziu Germania s-a bucurat de o rată de ocupare a forței de muncă de 100%. Ce a urmat se știe.

O pandemie de coronavirus simulată, generată  de adversarii confirmați ai lui Trump și în special de Bill Gates, aduce cel puțin un licăr de speranță. Putem fi siguri că virusul nu va rade întreaga omenire de pe fața planetei. Acest lucru este imposibil, cu toate saloanele de înfrumusețare închise. Mai degrabă, putem începe să ne pregătim deja pentru o nouă dimensiune a războiului comercial, care va crea totodată o nouă ordine mondială.

Și totuși, care este raportul cost-beneficiu al diseminării unui virus politic? Din nou, Majestatea Sa Kaiser Wilhelm are răspunsul pregătit. „Marea Britanie trebuie să piardă India, asta e tot ce contează”, după cum l-a instruit pe Max von Oppenheim. Nu i-a păsat câtuși de puțin cum se vor descurca generațiile următoare cu virusul jihadului. India a fost bijuteria coroanei Imperiului Britanic, la fel cum America este garantul libertății noastre. Dacă mintea omenirii va fi infectată temeinic cu ideea șubrezirii Statelor Unite, libertatea noastră va fi și ea în curând serios afectată.

 

[1] https://www.bpb.de/politik/wirtschaft/freihandel/280881/was-ist-am-us-au...

[2] http://www.centerforhealthsecurity.org/event201/about

[3] https://www.youtube.com/watch?v=AoLw-Q8X174

[4] https://www.zeit.de/2014/44/bill-gates-stiftung-gesundheit-spenden

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.