Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Revanșa lui Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu își ia revanșa. El și ceea ce a mai rămas din ALDE. Negociază cu Iohannis. Pentru a susține Guvernul PNL. Va fi a șaptea roată la căruță. Dar ce contează? Și îl lasă cu ochii în soare pe Victor Ponta. Se răzbună pentru duplicitatea acestuia.

Mișcarea pe care a făcut-o Călin Popescu Tăriceanu este de-a dreptul spectaculoasă. El pare decis să o înfunde definitiv pe Viorica Dăncilă. Nu numai cu prilejul moțiunii de cenzură, pe care parlamentarii care încă au mai rămas în echipa lui o vor vota. Ci și pentru formarea și susținerea guvernului minoritar al lui Ludovic Orban. Negocierile pe care le poartă Călin Popescu Tăriceanu îl blochează pe Victor Ponta. Îl scot pe acesta din starea de duplicitate. Nu-i mai lasă lui Ponta decât o unică posibilitate. Aceea de a ajunge în cele din urmă la o înțelegere cu PSD. În ultimă instanță, chiar și cu Viorica Dăncilă.  

Rolurile s-au inversat. Logodna dintre Tăriceau și Victor Ponta a fost scurtă. Până de curând, Ponta a jucat rolul logodnicului, iar Tăriceanu era logodnica. Ponta avea inițiativa. Și pendula când într-o direcție, când într-alta. Arătându-se dispus să trădeze oricând ba PNL, ba PSD. Constituind astfel un pol variabil, chiar volatil al vieții politice. Acestei politici cu geometrie variabilă i-a pus punct Tăriceanu. Acum, el este logodnicul. Iar logodnica e Victor Ponta. O logodnică pe cale de a fi abandonată. Tăriceanu se pregătește să-și croiască drum către alegeri locale de succes. Și apoi către parlamentare. Într-o alianță cu liberalii. Iar mai târziu ca partener într-un Guvern, care nu va mai fi de tranziție. Rămâne de văzut însă cum îl vor trata până la urmă noii tovarăși de drum. A schimbat direcția, pentru că a observat că și vântul electoral și-a schimbat direcția. Și astfel face inutile toate combinațiile mai mult sau mai puțin sofisticate puse la cale de Victor Ponta. Care până în prezent s-a folosit cu cinism de ALDE. Tratându-și logodnica drept o slujnică.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.