Reteaua Corect

Replici explozive Baltag - Iohannis pe tema protocoalelor secrete. ”Nu trebuie să ocolim subiectul”

Scris de newsreporter in 10 decembrie 2019 la 14:47, in Politics. 57 vizualizari Intra in discutie Taguricsm, Gabriela Baltag, iohannis, protocoale, secret, sri shortlinkhttp://crct.ro/nvod

Judecătoarea Gabriela Baltag i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să condamne protocoalele secrete şi i-a solicitat acestuia ca sistemul judiciar să nu mai fie temă de campanie, scrie DCNews.ro.

Și în acest an, judecătorul Gabriela Baltag, membru CSM, a avut câteva precizări după discursul președintelui țării, la plenul unde se alege noua conducere a forului. Baltag i-a cerut președintelui să vegheze ca politicienii să nu mai folosească subiectul justiției în campanii electorale, dar și să se asigure că protocoalele secrete nu vor mai interveni în sistemul judiciar, conform Mediafax. 

Gabriel Baltag, solicitare către Iohannis: Justiţia să nu mai fie temă de campanie 

 

"Așa am eu șansa să discut cu dumneavoastră. Este adevărat că justiția a trecut printr-un an greu, foarte greu. Nu știu când a fost mai simplu. Ne-am bucura și am încredere că veți da semnalul către cei din afară în sensul ca justiția să nu mai fie subiect de campanie eletorală. Pentru noi, ar fi cel mai important acest aspect. Pentru că justiția este subiect de campanie eletorală de prea multă vreme și ne-am întreba ce s-ar face politicenii dacă nu ar fi justiția. Probabil nu ar mai fi politiceni.

Vorbeați despre cetățeni. Mi-aș dori ca în anii ce urmează să vă gândiți la suferințele acestor cetățeni de care amintim în discursuri, la impactul asupra lor, impactul unor intervenții oculte de natura protocoalelor secrete. Aș vrea ca președintele țării să poată să vorbească deschis despre acest lucru. Am încredere că dumneavoastră o veți face. Nu trebuie să ocolim subiectul după cum nu trebuie să ocolim să ne gândim dacă, pentru a avea o justiție independentă vom mai îngădui ca justiția să fie supusă intervențiilor serviciilor secrete", a menţionat judecătoarea.

Iohannis, răspuns ferm: Aţi atins puncte sensibile

 

„Ați atins puncte sensibile. Cred că este un lucru bun să se discute. Însă acum, după ce eu nu mai sunt în campanie, spun sincer părerea mea. Acea etapă cu protocoalele s-a încheiat demult și voi veghea să nu revină niciodată. Acea etapă de intrare cu bocancii a politicului sau a unor partide în organizarea justișției s-a terminat. Cât voi rămâne eu, garantez că nu se va repeta. Da, este adevărat că intr-o campanie eletorală, într-o Românie normală nu avem ce discuta despre justiție. Justiția se înfăptuiește, nu se discută.

Dar pentru asta, toți actorii implicați - nu numai politiceinii, ci si CSM -trebuie să isi asume rolul și responsabilitatea pentru partea de care răspuns. În Romînia normală, judecpătorii judecă drept, justiția este independentă, iși face treaba fără să fie comentată în varii circuite politice, niciun politician nu încearcă să doriguiască justiția și niciun magiastrat nu acceptă discuții cu politicieni care încearcă să diriguiască justiția. Împreună, chiar avem șansa să realizăm aceste lucruri și mă bazez pe dumneavoastră", a concluzionat preşedintele. 

DCNews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.