Reteaua Corect

Renate Weber: Juncker face jocuri cu ochii la alegerile europene care urmează

Europarlamentarul ALDE Renate Weber a declarat, miercuri, în contextul declaraţiilor preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, despre pregătirea României pentru a prelua preşedinţia Consiliului UE, că acesta ”face jocuri cu ochii la alegerile europene care urmează”, scrie Mediafax.

”E limpede pentru toată lumea deja că preşedintele CE face jocuri cu ochii la alegerile europene care urmează. Pentru mine e clar că Donald Tusk este cel în care pot avea încredere. Nu e prima dată când are curajul de a exprimă poziţîi corecte, chiar dacă ii deranjează pe cei care gândesc numai prin prisma interesului personal sau de partid”, a scris pe Facebook Renate Weber.

 

Ea a amintit că Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, are încredere în România.

 

 

”Donald Tusk (...) a scris pe twitter următoarele: “An Nou fericit! Urez României tot ce e mai bun cu prilejul primei preşedinţîi a UE. Sunt sigur că veţi face treaba bună şi aştept cu nerăbdare să lucrez cu voi” (“Happy New Year! I wish România all the best with your first EU presidency. I am confident you will deliver and look forward to working with you”.Un mesaj care, aşa cum remarcă şi site-ul Politico.eu, e diferit de cel al lui Jean-Claude Junker, preşedintele Comisiei Europene, care şi-a exprimat rezervele în raport cu cât de pregătită e România să conducă UE. În care din cei doi să avem mai multă încredere privind gândurile sincere faţă de România? Aş spune că e suficient să citim mesajul transmis pe twitter de către ambasadorul Lars Danielsson, reprezentantul permanet al Suediei la Uniunea Europeană: “Aş vrea să sugerez cu umilinţă măcar să dăm României şansă de a începe preşedinţia înainte de a judecă, de a evalua, cât e de capabilă. În ceea ce priveşte echipa românească din Bruxelles sunt sigur că vor face o treaba excelenţă” (“May I humbly suggest that we at least give RO a chance to start its presidency before we judge their capability. As far as the RO- team în Bruxelles are concerned, I am sure they will do great!”). Aşadar, neîntrebat de nimeni, ambasadorul suedez a simţit nevoia să reacţioneze la o declaraţie nedreaptă a lui Junker”, a mai scris Weber.

Cu doar trei zile înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului UE, preşedintele Comsiei Europene, Jean Claude Juncker a declarat că are "dubii" privind capacitatea României de a deţine Preşedinţia semestrială. Juncker a spus că, deşi este "bine-pregătit din punct de vedere tehnic", Bucureştiul nu a înţeles "deplin" ce presupune acest mandat.

În plus, preşedintele Comisiei Europene a explicat că, din cauza disputelor politice interne, România ar putea să pară că nu este o "entitate compactă" în Europa. "Este necesar un front unit pe plan intern pentru a promova unitatea Europei în calitatea de preşedinte al Consiliului UE", a subliniat Juncker.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.